Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
EVO ŠTO KAŽU PRAVILA

Još loših vijesti za Bjelicu: Union bi praktički mogao biti prisiljen otpustiti ga

Pravila Njemačkog nogometnog saveza otkrivaju kako bi Nenad Bjelica mogao biti suspendiran na šest mjeseci.

Nenad Bjelica (Foto: Guliver Images)

Puno bure uzrokovao je jučerašnji incident u kojem je Nenad Bjelica fizički nasrnuo na nogometaša Bayerna, Leroy Sanea

Nakon što je udario te odgurnuo njemačkog nogometaša, Bjelica je isključen, a današnje reakcije bile su podijeljene.

Neki smatraju da je već trebao biti bivši

Od onih koji smatraju da je Bjelica bio isprovociran te da kazna za njega ne bi trebala biti drastična, do onih koji smatraju kako ga je Union odmah nakon utakmice trebao otpustiti.

No, što zapravo kažu pravila, odnosno kolika je propisana kazna za Bjelicu i što može očekivati. Zapravo, za trenere tako što u pisanom obliku ne postoji, ali možemo vjerovati da će ga tretirati poput igrača, za koje je sve jasno navedeno.

Moguća kazna od šest mjeseci zabrane vođenja utakmica

"Fizički napad je situacija u kojoj igrač namjerno koristi fizičku silu protiv suparnika. Udaranje, šamaranje, guranje, griženje i pljuvanje su tipični prijestupi. Propisana kazna je od najmanje šest tjedana do šest mjeseci", navedeno te, dok u nastavku piše:

"Kazna može biti blaža ako je neposredno prije sporne situacije suparnik počinio sportski nedopuštenu radnju. Tada se minimalna kazna obično smanjuje na tri utakmice. Isto vrijedi i za lakši slučaj tjelesnog napada. Obje mogućnosti ublažavanja kazne mogu se primijeniti zajedno, što u osnovi smanjuje minimalnu kaznu na dvije utakmice."

Sad je sve samo pitanje može li se Bjelici uzeti u obzir prva situacija, tj. smatra li se Saneovo ponašanje sportski nedopustivim. Kao i to smatra li se njegov napad lakšim.

On će u svakom slučaju biti kažnjem, no ovisno o tome koliko kazna bude duga, možda će Union ostati bez izbora te će biti prisiljen Bjelici dati otkaz i dovesti trenera koji će moći tijekom utakmica biti uz momčad. 

Već i da dobije dva mjeseca, Unionu bi u borbi za ostanak to jako puno značilo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider