Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurio projekt

FOTO Još jedan hrvatski prvoligaš dobiva moderni stadion: Trebao bi imati 8 tisuća mjesta

Slaven Belupo bi mogao dobiti novi, moderni stadion u Koprivnici.

Slaven Belupo (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Nakon što su istog dana predstavljeni projekti HNS-ova kampa u Velikoj Gorici i nove Kantride, svjetlo dana je ugledalo idejno rješenje za obnovu i nadogradnju stadiona u Koprivnici.

Cijeli projekt je vrijedan oko 15-ak milijuna eura, a za njegovo financiranje Slaven Belupo i grad Koprivnica bi tražili pomoć države i Saveza:

Josip Juranović EKSKLUZIVNO Juranović: "Volim vidjeti Hajduk na prvom mjestu. Jedva čekam tu utakmicu" divider

''Načelno sam dobio tu informaciju oko toga i sigurno da me veseli da se ide u tom smjeru. Naravno, tu su najbitniji, najvažniji vlasnici svih tih objekata su to lokalne zajednice i gradovi. Tako da evo svakako me veseli i dajemo podršku u tom smislu", kazao je glavni čovjek HNS-a Marijan Kustić.

Konkretno, stadion u Koprivnici trebao bi biti nadograđen s tri natkrivene tribine, sjevernom, istočnom i južnom. Također, rekonstruirala bi se zapadna tribina što pak znači da će sve tribine biti spojene, otkrio je Podravski list.

Radovi na stadionu u tri faze

Prema idejnom projektu stadion u Koprivnici bi imao 8125 sjedećih mjesta, tribine bi bile uz sam travnjak, a cijeli postupak bi se odvijao u tri faze.

Prva faza se odnosi na izgradnju sjeverne, istočne i južne tribine koje bi bile povezane krovnom konstrukcijom. Druga i treća faza se odnosi na postojeću zapadnu tribinu koja bi se trebala modernizirati.

Novi stadion na Kantridi - 1 VIDEO Treća ''nova Kantrida'' drukčije okrenuta od stare: Evo gdje će biti smještena Armada divider

Natkrila bi se cijela zapadna tribina, uredio treći kat na kojem bi se nalazili prostori za novinare, VIP salon i Skybox. Treća faza se pak odnosi na uređenje ostalih etaža, a pritom se misli na izgradnju poslovnih prostora, ali i apartmana u kojima bi bili smješteni igrači.

Što se pak tiče financija, sve ovo bi koštalo između 14 i 15 milijuna eura.
Za prvu fazu je predviđeno 7 milijuna eura, a isto toliko za drugu i treću fazu. Ipak klub Slaven Belupo i grad Koprivnica traže pomoć HNS-a, odnosno države.

Idejno rješenje stadiona u Koprivnici možete vidjeti OVDJE.


 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider