Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajno rješenje

Može li Mourinho pokvariti Guardioli posao? Obojica ga žele, ali Pep je na pragu sjajnog transfera

Manchester City blizu je dogovora s talijanskim reprezentativcem brazilskog porijeka, Jorginhom.

Galerija Jorginho (Foto: AFP) Jorginho (Foto: AFP) Jorginho (Foto: AFP) +2 Jorginho

Dok je Manchester City osigurao naslov prvaka mjesec dana prije kraja prvenstva, Napoli je blizu tome da prekine šestogodišnju vladavinu Juventusa u Italiji te napokon opet osvojio Serie A. Ova dva kluba nebesko-plave boje trebali bi biti bivši i novi klub Jorginha.

Jorge Luiz Frello iliti Jorginho brazilski je nogometaš koji već 11 godina živi u Italiji. Danas 26-godišnjak u međuvremenu je odlučio nastupati za Italiju, zemlju iz koje dolaze njegovi preci, a po nekim izvorima trebao bi napustiti novu domovinu ovog ljeta.

Jorginho je zapisan u bilježnici mnogih poznatih trenera, a posebno je podcrtan kod Pepa Guardiole i Josea Mourinha. Posljednjih se tjedana o njemu pisalo baš kao velikoj želji menadžera mančesterskih klubova, no čini se kako bliže pobjedi u ovoj bitci ipak Pep Guardiola.

Njegov agent Joao Santos viđen je u Manchesteru na ručku s Txikijem Begiristainom, Cityjevim direktorom za nogometna pitanja. Kažu da je to skoro po gotov posao i Jorginho bi trebao zamijeniti Fernandinha na mjestu posljednjeg veznog igrača Cityja. Cijena bi se trebala kretati oko 60 milijuna eura.

Jorginho je nogometaš koji ima skoro najviše dodavanja po utakmici u Europi, no ima i vrlo dobre obrambene karakteristike pa nije ni čudo što ga Pep vidi kao idealno rješenje za poziciju zadnjeg veznog.

Tamo ga je htio vidjeti i Jose Mourinho koji nije htio najaviti velike transfer ovo ljeto nego tek ''zamjenu za Michaela Carricka''. No britanski mediji nagađaju kako su osim Jorginha Joseove mete Sergej Milinković-Savić, Gareth Bale, vrlo traženi branič Seville Clement Lenglet te naš Ivan Perišić.

Navodno je i Jurgen Klopp zainteresiran za Jorginha, no čini se kako su bogatiji klubovi iz obližnjeg Manchestera ipak u prednosti.

Bit će opet burno ljeto na nogometnom tržištu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider