Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
island borben, nigerija nepredvidiva

Argentinski izbornik strahuje od hrvatskog veznog reda: "Vrlo jaka reprezentacija"

Aktualni viceprvak svijeta iz 2014. godine igrat će protiv Hrvatske drugu utakmicu skupine D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Jorge Sampaoli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon završetka ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, polako počinju pristizati reakcije izbornika, igrača i ostalih nogometnih stručnjaka. Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Prema RASPOREDU Svjetskog prvenstva Hrvatska s aktualnim viceprvakom svijeta Argentinom igramo drugu utakmicu u skupini, 21. lipnja u Njižnji Novgorodu, a prve dojmove nakon ždrijeba podijelio je i njezin izbornik - Jorge Sampaoli.

"Island će se boriti do posljednje sekunde, Hrvatska ima odličnu sredinu terena s Modrićem, Rakitićem i Perišićem, ali i odličnog napadača u vidu Mandžukića. To je vrlo jaka reprezentacija. Tu je i nepredvidljiva Nigerija koja igra jako brz nogomet", rekao je Sampaoli za argentinske medije.

Legendarni Diego Maradona sudjelovao je u izvlačenju kuglica na ždrijebu, a nakon što je Argentina izvučena u skupinu D poručio je:

"Argentina mora igrati bolje. Ako će igrati kao u kvalifikacijama za prvenstvo neće se dobro provesti".

Jeste li zadovoljni skupinom na Svjetskom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Sampaoli nije bježao od činjenice da njegova reprezentacija nije briljirala u kvalifikacijama, nakon što je u posljednjem kolu morala izboriti pobjedu u Ekvadoru i plasman u Rusiju.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena za pripremu i da ćemo igrati bolje nego u kvalifikacijama. Moramo biti bolji. Moramo uhvatiti formu i biti Argentina kakvu svi znamo da može biti".

Za kraj razgovora Sampaoli je poslao poruku svim navijačima Gauča.

"Bit ćemo konkurentni za naslov. Dobro ćemo predstavljati našu reprezentaciju i napravit ćemo sve da pružimo puno zadovoljstva našem narodu. Znam na koje igrače mogu računati, oni su već savladali pritisak igranja u kvalifikacijama, a osim toga imam i najboljeg igrača svijeta te najboljeg u povijesti. Očekivanja su visoka", zaključio je Sampaoli.

Argentina svoj nastup na prvenstvu otvara protiv Islanda, zatim slijedi ogled protiv Hrvatske, a onda u zadnjem kolu igra protiv Nigerije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider