Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Toplak sve složio

Varaždin je hit nastavka sezone, a posebno njegov novi napadač: Dalić doveo sjajnog Kolumbijca

Jorge Obregon došao je u Varaždin na mala vrata, ali uz itekako značajnu preporuku...

Varaždin je hit nastavka sezone, a posebno njihov novi igrač, Kolumbijac Jorge Obregon. Stigao je na preporuku Zlatka Dalića, ne zna ni engleski ni hrvatski, ali zato je sjajan u onome zbog čega je i doveden.

Došao je u Varaždin na mala vrata, ali uz itekako značajnu preporuku. Ni manje ni više nego najslavnijeg stanovnika grada i prijatelja kluba.

"Da, Zlatko Dalić se javio mojem menadžeru i razgovarali su o tome da postoji prilika za mene. Varaždin je tada trebao napadača. Poslali su mu moj video i učinio sam mu se zanimljiv. I uz njegovu podršku sam došao ovdje. Zahvalan sam mu na tome jer je to sjajna prilika za moju karijeru", kaže Obregon.

gol expired Klasnić blizu velike pobjede: Proživio je kalvariju i sada će dobiti zadovoljštinu divider

Bivši mladi reprezentativac Kolumbije nikada prije nije bio u Europi. Isprva ga je mučila klima, još uvijek ga muči nepoznavanje jezika, no korona stanka mu je, kaže, pomogla da se sredi. A onda je krenulo...

Nakon gola Dinamu, odigrao je briljantnu utakmicu u senzacionalnom trijumfu na Poljudu, pa zabijao Istri i Interu u pobjedama koje bi Varaždinu mogle donijeti ostanak u ligi...

"Iskreno, nikada prije nisam gledao hrvatski nogomet. Iznenadio me intenzitet igre na utakmicama. U početku mi je trebalo da se naviknem, ali sada sam zadovoljan i drago mi je što sam došao ovdje."

Trener Varaždina Samir Toplak ističe:

"Pravi šmeker, pravi centarfor, igrač koji može zadržati loptu, koji može biti okomit, i koji je u 16-ercu prava kobra."

gol expired Celta u finišu šokirala Barcelonu: Rakitić napravio veliku pogrešku, Realu otvoren put do naslova prvaka divider

23-godišnjem Kolumbijcu san je zaigrati u Španjolskoj i Engleskoj, a nogometni životni uzor mu je:

"Uvijek sam se divio Cristianu Ronaldu. Za mene je on vrlo discipliniran igrač. Ima mentalitet pobjednika. Tomu se kod njega divim."

A dive se i u baroknom gradu svom modernom napadaču...

"Grad je sjajan. Ljudi se prijateljski ponašaju, dragi su, susjedi me uvijek pozdravljaju. To je jako lijepo od njih, zbog čega se osjećam kao kod kuće."

A kod kuće u Kolumbiji ima oca, majku i sestru, za koje je iznimno vezan. Vrlo je religiozan, a nogomet vidi kao svoju priliku.

"Nije tajna da je u Kolumbiji mnogo problema s drogom, oružjem i bandama. Jasno, nogomet je dobar izlaz za one koji nemaju priliku obrazovati se ili su u lošoj ekonomskoj situaciji. Nogomet je moja strast, smiruje me, čini sretnim i cijela je obitelj ponosna na mene."

gol expired Briljantna partija hrvatskog reprezentativca u Dortmundu: Kramarić postigao četiri gola! divider

Priznaje da mu se sviđaju Varaždinke, ali jezična barijera je problem. Što očito nije slučaj sa suigračima Mehdikanijem i Guerom...

Toplak s osmijehom dodaje:

„On se druži, ako se ne varam s Irancem i Kameruncem, a ni oni baš ne znaju španjolski. Ja kad njih vidim, ja samo pitam kako se oni sporazumijevaju. Oni se smiju, oni pričaju. Ali ne znam kako pričaju."

Ali nogometni jezik je, kažu, univerzalan, a Obregon se njime sjajno služi. I s osmijehom na licu živi svoje varaždinske dane...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider