Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hladan tuš u Vigu

Celta u finišu šokirala Barcelonu: Rakitić napravio veliku pogrešku, Realu otvoren put do naslova prvaka

Barcelona je remizirala 2:2 protiv Celte u Vigu u 32. kolu La Lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone osvojili su samo bod u dvoboju 32. kola španjolskog prvenstva odigravši na gostovanju kod Celte Vigo 2-2 (1-0).

Dvaput su Katalonci bili u prednosti, da bi na kraju dvoboja jedva izvukli bod. Strijelac oba pogotka za Barcelonu bio je Luis Suarez. U 20. minuti je Leo Messi iz slobodnog udarca sa 20-ak metara prevario suparnika i umjesto izravnog pokušaja po golu ubacio na četiri metra, gdje je spreman čekao Urugvajac i poslao glavom loptu u mrežu.

gol expired Briljantna partija hrvatskog reprezentativca u Dortmundu: Kramarić postigao četiri gola! divider

Odličnu akciju Celte u 50. minuti završio je ruski napadač Fjodor Smolov za 1-1. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić napravio je veliku pogrešku na sredini terena. Igrači Celte presjekli su mu horizontalno dodavanje i sjurili se u kontru. 

Barcelona je ponovno povela u 67. minuti, a Messi je ponovno bio asistent. Gurnuo je loptu u kaznenom prostoru prema Suarezu, ovaj je okretom prevario svog čuvara i iz prvog kontakta poslao loptu u suprotni kut.

Na izjednačenje smo čekali do 88. minute, kad je Iago Aspas iskoristio loše postavljen živi zid Barcelone i iz slobodnog udarca provukao loptu pokraj zadnjeg u zidu te pogodio desni donji kut Ter Stegenovih vrata. Domaći su mogli do velikog preokreta u posljednjoj minuti sučevog dodatka, ali je Nolito u mat-poziciji, par metara udaljen od vrata, umjesto mreže pogodio vratara Barcelone.

gol expired Hrvatski napadač nastavlja tresti mreže u Španjolskoj: Deveti gol u sezoni centarfora kojeg Dalić pozorno prati divider

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu, a Filip Bradarić je od 60. minute igrao za Celtu te imao nekoliko zapaženih poteza.

Katalonci su privremeno zaposjeli vrh ljestvice sa 69 bodova, jednim više, ali uz utakmicu više od Real Madrida, koji će u nedjelju gostovati u Barceloni, kod posljednjeplasiranog Espanyola.

Athletic Bilbao je u prvoj subotnjoj utakmici kao domaćin svladao Mallorcu sa 3-1 (2-0), a jedini pogodak za gostujuću momčad postigao je hrvatski napadač Ante Budimir. Baski su već na poluvremenu imali dva pogotka prednosti. Garcia je u 16. minuti realizirao kazneni udarac, a Sancet je u 24. minuti povećao prednost domaće momčadi.

Na početku drugog poluvremena Ante Budimir je ušao u igu umjesto Babe, a u 69. minuti je iz kaznenog udarca postigao svoj deveti pogodak ove sezone i smanjio zaostatak gostiju kojima je nedostajalo preciznosti za potpuni preokret.

gol expired Lewandowski izjednačio rekord velikog Gerda Müllera: Poljak lovi još jedan "Der Bomberov" rekord divider

Pobjedu Athletica potvrdio je Villalibre u 90. minuti.

Athletic je sa 45 bodova došao do devetog mjesta, na samo dva boda od plasmana u kvalifikacije za Europsku ligu. Mallorca je sa 26 bodova u zoni ispadanja, šest bodova iza Eibara koji drži spasonosno 17. mjesto.

U subotu su na rasporedu još dvije utakmice u kojima se sastaju: Osasuna - Leganes (19.30) i Atletico Madrid - Alaves (22.00).

Španjolska - 32. kolo:

Celta Vigo - Barcelona 2-2 (Smolov 50, Aspas 88 / L. Suarez 20, 67)
Athletic B. - Mallorca 3-1 (Garcia 16-11m, Sancet 24, Villalibre 90 / Budimir 69-11m)
Osasuna - Leganes (19.30)
Atletico M. - Alaves (22.00)

Levante - Betis (ned, 14.00)
Villarreal - Valencia (ned, 17.00)
Granada - Eibar (ned, 19.30)
Espanyol - Real M. (ned, 22.00)
Getafe - Real S. (pon, 22.00)

Odigrano u petak:
Sevilla - Valladolid 1-1

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider