Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krađa stoljeća

Monaco iz Barceloninog dvorišta ukrao novog Lea Messija!

Barcelona je od Jordija Mboule imala velika očekivanja, no njezina politika dozlogrdila je mladoj zvijezdi koja se odlučila za odlazak iz kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se o njemu pričalo u superlativima i tepalo mu se da je novi Lionel Messi, 18-godišnji Jordi Mboula napustio je redove Barcelone i potpisao petogodišnji ugovor s francuskim prvakom Monacom! Težak je to udarac za katalonski klub, jer nije uobičajeno da iz jednog od najboljih klubova na svijetu tek tako odlazi jedan od najvećih talenata svijeta.

Već smo pisali o Mbouli ove godine, točnije u veljači. Tada je svojim potezima u juniorskoj Ligi prvaka rušio sve internetske platforme i društvene mreže! Podsjetimo, u pobjedi Barcelone protiv Borussije Dortmund Jordi Mboula primio je loptu na centru igrališta, a onda u stilu Lionela Messija predribljao dvojicu igrača gostujuće momčadi, uz nekoliko čudesnih poteza, te potom neobranjivo zabio za 4:1.

Barcelona je svoj put u Ligi prvaka završila u polufinalu, a Mboula je sezonu završio s osam pogodaka i dvije asistencije u devet nastupa, te svega 560 minuta na travnjaku. Lani je debitirao i za reprezentaciju Španjolske do 19 godina, a u prvom je nastupu postigao dva pogotka te asistirao za jedan i to sve u 57 minuta.

Iza Monaca je sezona kao iz snova. S golobradim mladićima, uz pomoć kojeg iskusnijeg seniora, Monaco je prekinuo dominaciju moćnog PSG-a u Francuskoj, te je sezonu u Ligi prvaka završio u polufinalu (poraz od Juventusa). Mnogi europski moćnici poludjeli su za talentom koji posjeduje klub iz Kneževine, pa se ovo ljeto predviđa čerupanje francuskog prvaka.

Bernardo Silva je već otišao, a na odlasku su i Tiemoue Bakayoko, Thomas Lemar, Benjamin Mendy, pa čak i najbolji igrač momčadi - Kylian Mbappe (18). Dolazak atraktivnog Mboule sigurno će razveseliti brojne navijače Monaca, te možda potaknuti spomenute igrače na ostanak u klubu i daljnjem stvaranju moćnog stroja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider