Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo je tek početak

Službeno: Krenulo čerupanje Monaca, City iskeširao 70 milijuna!

Guardiolin veliki remont je u službeno počeo, a prvi koji je pojačao City je sjajni portugalski playmaker.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Počelo je čerupanje Monaca, momčadi s vjerojatno najvećom koncentracijom talenta u Europi. Prvi je u akciju krenuo Pep Guardiola, koji je doveo Bernarda Silvu u transferu čija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

22-godišnji Portugalac obavio je liječnički pregled i stavio potpis na ugovor s engleskim prvoligašem. Prvo je ovo Pepovo pojačanje u najavljenom velikom remontu momčadi koja bi u sljedećoj sezoni trebala dobiti potpuno drugačije ruho.

Willy Caballero, Bacary Sagna, Gael Clichy, Pablo Zabaleta (potpisao za West Ham) i Jesus Navas već su prekriženi i mogu tražiti novi klubove. Nakon strašnog pojačanja u sredini terena, Guardiola će vjerojatno krenuti po nove bekove. Prva želja za desnu stranu je Tottenhamov Kyle Walker, dok se za lijevu spominje Benjamin Mendy, još jedan mladi igrač Monaca koji bi uskoro mogao završiti na Etihadu.

Silva je igrač baš po Guardiolinom ukusu. U Monacu je ljevonogi Portugalac operirao kao playmaker s desne strane u 4-4-2 formaciji, odlično se snalazi protiv presinga, sjajan je tehničar i asistent, a vrlo je opasan i u završnici.

Za Monaco je ove sezone postigao 10 golova i upisao devet asistencija, a bit će zanimljivo vidjeti kakvu će ulogu igrati kod Guardiole - hoće li u svom prepoznatljivom stilu napadati s desne strane ili će se pomaknuti prema sredini terena.

Ovim transferom službeno je počelo čerupanje Monaca, čiji čelnici i sami priznaju da ne mogu zadržati igrače protiv njihove volje. Silva je prvi koji odlazi iz sjajne momčadi koja je oduševila Europu, a odlazaka će sigurno biti još jer je praktički cijela momčad na meti europskih teškaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider