Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapetan kapetana

Hitna akcija u Premierligi: Jordan Henderson sazvao sastanak kapetana u vezi Superlige

Premierligaški kapetani donijet će zajednički stav o Superligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetani engleskih prvoligaša sastat će se u srijedu u vezi Superlige, novog elitnog klupskog natjecanja u organizaciji 12 velikih klubova, od čega šest engleskih.

Sastanak je, pišu engleski mediji, sazvao Jordan Henderson, kapetan Liverpoola, jednog od šest engleskih superligaša. Ostalih pet su Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham i Chelsea. Kapetani će donijeti zajednički stav o novom natjecanju.

Henderson je na glasu kao jedan od najutjecajnijih kapetana u Premierligi koji uživa veliko povjerenje i poštovanje. Vođa Liverpoola bio je sazvao sastanak kapetana i kada je koronavirus prekinuo prvenstvo. Tada su na njegovu inicijativu organizirali humanitarnu zakladu.

gol expired Zvone Boban žestoko o Superligi: "Ti klubovi žele ukrasti nogomet navijačima" divider

Harry Maguire, kapetan najvećeg Liverpoolova rivala Manchester Uniteda, završio je u engleskim medijima dan uoči sastanka zbog sukoba s izvršnim dopredsjednikom kluba Edom Woodwardom.

Maguire i suigrači bili su bijesni ponajviše jer su o svemu saznali iz medija svega nekoliko sati uoči utakmice, a upravo to trebala bi biti jedna od glavnih tema sastanka.

Navijači svih spomenutih klubova oglasili su se priopćenjima protivljenja novom natjecanju. Kritike su stigle i iz samih klubova: Hendersonov trener Jürgen Klopp i Pep Guardiola oglasili su se kritički o Superligi.

"To je pitanje na koje predsjednik mora odgovoriti. Ja vam mogu dati svoje mišljenje, ali bih volio da mi uprava objasni zašto su pristali na sudjelovanje u Superligi", rekao je Guardiola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider