Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvo pojačanje Reala

Pepe dobio nasljednika: Niko Kovač istesao igrača koji je budućnost Reala

Real ima prvo pojačanje za sljedeću sezonu - stiže mladi stoper koji se probio na veliku scenu u momčadi nike Kovača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pepe je 10 godina bio stup obrane Reala, ali njegovoj eri došao je kraj. Brazilac s portugalskom putovnicom nije uspio postići dogovor s Realom oko novog ugovora i na ljeto će potražiti novu sredinu, a Real već ima spremnu zamjenu za igrača koji je napustio klub uz žestoke kritike na račun kluba i trenera.

Njegovo mjesto sljedeće sezone zauzet će Jesus Vallejo, 20-godišnji stoper koji se dokazao na posudbi u Eintracht Frankfurtu pod palicom Nike Kovača. Mladi stoper bio je jedan od ključnih igrača momčadi koja je bila hit prvog dijela Bundeslige, a u jednom su trenutku dogurali čak do trećeg mjesta.

Nažalost, Valleja je u drugom dijelu sezonu usporila ozljeda, ali pokazao je dovoljno da privuče pozornost Zinedinea Zidanea. Francuski trener ne želi trošiti novac na skupa pojačanja – radije se odlučio u momčad uvrstiti igrača koji je u Kraljevski klub stigao iz Zaragoze kao 18-godišnjak. Real je potvrdio da će Vallejo, koji ima ugovor s Kraljevskim klubom do ljeta 2021. godine, sljedeće sezone biti član prve momčadi.

Sergio Ramos i Raphael Varane prvi su izbor Zidanea za stoperske pozicije, a Vallejo i Nacho vjerojatno će čekati priliku s klupe. Međutim, s obzirom na činjenicu da Zidane voli puno rotirati, a na teren često šalje gotovo kompletnu rezervnu momčad, Vallejo će sigurno dobiti dovoljno minuta za dokazivanje.

Veliko je to priznanje za Valleja, ali i za Kovača koji je mladog stopera istesao u vrlo jakoj ligi. Hrvatski stručnjak nije štedio na komplimentima za kapetana mlade španjolske reprezentacije.

''Nikada nisam vidio takvog igrača, ni kao trener ni kao igrač. Taj je momak skandalozno dobar. Trenutačno je naš najbolji nogometaš i umnogome mi olakšava posao'', pohvalio je svojedobno Kovač Valleja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider