Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvalio Rafu Beniteza

Legenda odlazi bez pozdrava: Žestoko kritizirao Zidanea i Real

Vojnik kluba na odlasku smatra da je bio nepravedno zapostavljen u Zidaneovim planovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pepe je već 10 godina stup obrane Real Madrida i pravi vojnik kluba, ali njegovom je vremenu došao kraj. 33-godišnjem portugalskom stoperu istječe ugovor, a s klubom nije postigao dogovor o produženju i na ljeto će potražiti novu sredinu.

"Jasno je da neću ostati. Odlučio sam otići još u siječnju kada sam vidio da ono što mi klub nudi nije idealno za mene", rekao je portugalski branič za španjolsku radio postaju Cadena Cope.

Očekivalo bi se da će igraču koji je toliko zadužio klub biti organiziran veliki oproštaj, ali umjesto njega Pepe odlazi u tišini. Razlog je loš odnos s klubom i trenerom, a bolni razvod pratili su neuspješni pregovori oko produženja ugovora – klub je nudio jednu godinu, a Pepe je tražio barem dvije.

Pepeu će odlazak iz Reala ostaviti gorak okus u ustima, a njegove izjave otkrivaju da odnos s klubom i trenerom Zinedineom Zidaneom nije bio najbolji.

''Nisam se pozdravio sa Zidaneom jer su on i klub znali da odlazim prije mene'', rekao je Pepe i nastavio s kritikama na račun trenera Reala.

''Ne želim kriviti nikoga, ono što je Zidane napravio s Realom je spektakularno, ali neke stvari ne razumijem, kao, primjerice, zašto sam nestao iz momčadi?“

Kritike za Zidanea, pohvale za Beniteza

Zanimljivo, Pepe je pohvalio njegovog prethodnika Rafu Beniteza, trenera za kojeg se mnogi slažu da nije bio dorastao zadatku vođenja Real Madrida.

''Sviđa mi se iskrenost Rafe Beniteza, s kojim sam imao dobar odnos'', rekao je Pepe, koji zamjera klubu i što nije stao iza njega kada je imao problema s optužbama za utaju poreza.

''Klub me nije branio kada sam imao problema s porezom, a to me pogodilo'', rekao je. Međutim, Pepe ipak odlazi i s lijepim uspomenama iz kluba kojem je ''dao krv i znoj'', a zanimljiv je bio njegov odgovor na pitanje o najljepšem trenutku u Realu.

''Svaki dan kada bih se probudio, došao u kompleks za trening i pozdravio zaposlenike. Bio sam sretan u Realu, ne mogu izdvojiti specifičan trenutak'', rekao je.

Još nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Zainteresiranih ima dovoljno – u redu čekaju Inter i PSG, a sam Pepe je spomenuo i ponude iz Premierlige. Pepe je u deset godina u Realu osvojio tri naslova pobjednika Lige prvaka (2014., 2016. i 2017.), tri naslova španjolskog prvaka (2008., 2012. i 2017.) i dva Kupa kralja (2011. i 2014.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider