Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro stiže potvrda?

Ugledni Athletic javlja da Oršić ima novog trenera: Prvi pomoćnik mu je Hrvat

Jesse Marsch trebao bi biti novi trener Mislava Oršića i Duje Ćalete Cara u Southamptonu.

Jesse Marsch (Foto: Afp)

Jesse Marsch je glavni kandidat za nasljednika Nathana Jonesa na klupi Southamptona.

Ovog ponedjeljka održali su početni krug pregovora u kojem su pregovaralo o duljini njegovog potencijalnog ugovora, a klupsko rukovodstvo engleskog premierligaša ne želi gubiti vrijeme.

Novog trenera žele imenovati što je prije moguće, jer ih za četiri dana čeka ogled protiv Chelseaja. Među kandidatima za upražnjenu klupu Southamptona spominjala su se imena Stevena Gerrarda i Franka Lamparda, ali čini se da Marsch ima najveće šanse, piše ugledni Athletic.

Warren Zaire-Emery PSG želi Vuškovića, a već ima jedno čudo od djeteta: Klinac od 16 godina večeras debitira u Ligi prvaka divider

Ranije ovog mjeseca Leeds United je otpustio američkog trenera koji je trebao naslijediti Marcelu Bielsu, ali nikad nije u potpunosti kliknuo s novom momčadi.

Na Ellen Roadu je proveo nešto manje od godinu dana, a od ljeta mu je prvi pomoćnik bio Rene Marić, austrijski Hrvat koji se u nekoliko navrata spominjao kao potencijalni trener Hajduka. No hoće li surađivati i na klupi Southamptona, tek ćemo saznati.

Marsch je već neko vrijeme na radaru Southamptona, a velika mu je prednost što je proizašao iz Red Bull sustava, kao i njihov prijašnji trener Ralph Hasenhuttl, tako da dijele sličnu viziju nogometa, ali i presinga.

Dobra vijest za Oršića i Ćaletu Cara?

Klupsko rukovodstvo Svetaca je svjesno da nema puno vremena na prilagodbu, treba im trener koji će ih odmah izvući iz ponora i odvući što dalje od zone ispadanja.

Trenutno su posljednja momčad prvenstvene tablice, sigurna zona im bježi četiri boda, a promjena na klupi mogla bi obradovati i dva Hrvata u momčadi, Mislava Oršića i Duju Ćaletu Cara koji su imali skromnu minutažu kod Jonesa.

Za kraj dodajmo da Marsch ima ogromno poštovanje za još jednog Vatrenog, Joška Gvardiola kojeg je vodio u Leipzigu:

"Ne znam niti jednog 19-godišnjaka na svijetu koji ima potencijal kao Joško'', rekao je jednom prilikom američki trener.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider