Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za dnevnik nove tv

Jerko Leko o rezanju plaća u Dinamu: ''Igrači su pokazali solidarnost tihom donacijom. Pogođeni su zbog načina"

Bivši igrač Dinama i hrvatske reprezentacije progovorio je o aktualnim turbulencijama u klubu.

Jerko Leko (Foto: GOL.hr)

Jerko Leko igrač je koji je ostavio dubok trag u Maksimiru, a svoj bivši klub i dalje prati. S njim je o aktualnim događajima u Dinamu razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Cijeli stožer Nenada Bjelice dobio je otkaz, a kao mogući novi trener već se spominje trener juniorske momčadi Igor Jovičević.

"On figurira kao najveći favorit. Dugo je tu, ja ga znam dobro još iz Ukrajine, kad sam bio u Kijevu, on je bio u Karpatiju iz Lavova. Odličan posao radi s juniorima u Ligi prvaka, oni vjerojatno hoće dobiti čovjeka koji zna mlade igrače i koji će im davati prilike."

"Igrači su solidarni i sigurno su prvi za rezanje plaća ako treba"

Mogao bi biti dobro rješenje?

"Ja vjerujem da da i znam da je bio kandidat i ranije za nasljednika Bjelice kada za to dođe vrijeme."

gol expired Kolumnist GOL.hr-a o sukobima u Dinamu: "Interes jednog čovjeka je tu najvažniji" divider

Spominju se još Romeo Jozak i Zoran Mamić.

"Bliži sam varijanti s Jovičevićem. On sam to očekuje i to mu je najavljeno. Mislim da se Mamić ne misli vraćati kao trener. Došao je tu da preuzme ulogu sportskog direktora ili savjetnika ili što već, po meni je Jovičević opcija broj 1."

Znam da ste u dobrim odnosima s velikom većinom igrača, možete li nam otkriti kako su oni reagirali na gotovo sigurnu smjenu trenera Bjelice i priču oko smanjenja ugovora?

gol expired Boysi stali uz igrače i prozvali braću Mamić: "Dinamo je klub u općoj šizofreniji!" divider

"Teško je sad sve to komentirati. Puno je bilo tu pokvarenih telefona. Igrači su pokazali solidarnost u svojoj tihoj donaciji. Klub je napravio svoj dio, sigurno će se raditi još puno sitnih stvari za koje se ne zna. Oni su solidarni i sigurno su prvi za rezanje plaća ako treba, ako je to rješenje koje se, vidimo i po svijetu, radi po svim klubovima. Jedino način na koji se to radi - treba se usuglasiti, tu su možda malo pogođeni što je to tako bilo."

"Dinamu period od sljedeća tri mjeseca financijski ne donosi ništa, tako da sad rezati plaće kad nisi u nekom gubitku..."

Pitaju li se možda igrači gdje je taj veliki novac od 50 milijuna eura koji su zaradili samo jesenas?

gol expired Pukla veza s Međugorjem: Bjelicu i Dinamove igrače do jučer nije zanimalo gdje novac curi. Izađite i javno recite! divider

"Pitanje je da možda nisu očekivali, ali kad gledamo situaciju, možda nije bilo vrijeme za to. Dinamu period od sljedeća tri mjeseca financijski ne donosi ništa, tako da sad rezati plaće kad nisi u nekom gubitku, možda zbog toga i načina na koji je Dinamo donio tu odluku, bez ikakvog sastanka. Obično se, kada se pregovara o premijama, napravi sastanak. Jesu izvanredne okolnosti, ali oni su spremni na to. Ovako se sve prelomilo preko Bjelice i kapetana Ademija, kojeg bi ovom prilikom i obranio jer sam s njim stvarno dobar. Teško je njemu komunicirati s 30 igrača i da svi kažu svoje mišljenje preko telefona. Dinamo je pomogao Ademiju kad mu je bilo teško, on je to vratio na terenu i vjerujem da će se ova situacija riješiti brzo", zaključio je Leko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider