Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klubovi pod pritiskom

Bivši sportski direktor Hajduka kaže kako je morao pregovarati s naoružanim ljudima

Šveđanin Jens Andersson prisjetio se u domovini kratke epizode u hrvatskom nogometu.

Jens Andersson (Foto: Tino Juric/PIXSELL

Da je hrvatski nogomet oduvijek bio, i još je pun svakojakih mutnih tipova, dokazuje nam i ispovijest bivšeg sportskog direktora Hajduka Jensa Anderssona. Šveđanin se na Poljudu zadržao svega četiri mjeseca.

Prije šest godina kao razlog odlaska naveo je, a sada i potvrdio, činjenicu što u Splitu nije bilo škole na engleskom jeziku kako bi mu se obitelj mogla pridružiti u Hrvatskoj. Rekao je to prilikom gostovanja na jednom podcastu kod švedskog novinara Olofa Lundha.

Ivan Rakitić i Messi u zagrljaju (Foto: AFP) Treća sreća za Atletico: Ivan Rakitić u siječnju odlazi u Madrid? divider

Ipak, hrvatskim je medijima, logično, najzanimljivija bila izjava u kojoj se Andersson osvrnuo na razne menadžerske klanove koji drmaju hrvatskim nogometom i drže mnoge klubove u šaci. Kaže kako mu je pomoglo to što ne zna hrvatski i nije se uvlačio u razne igre ljudi oko kluba.

Nikad nije doživio prijetnje, ali je vidio oružje

Tvrdi da ga je jedan takav lobi pokušao podmititi. Kaže kako ih je odbio, kao i sve druge menadžerske pokušaje utjecanja na njegov rad. Tvrdi da mu nikad nitko nije prijetio, ali kaže kako je ipak osjetio opasnost prilikom jednog sastanka u restoranu kada je netko s kime je sastančio bio naoružan.

Kaka i sutkinja (Screenshot) Kaka zabio golčinu, a kasnije mu na čuđenje suigrača nije odoljela ni sutkinja divider

Poznato je da su neki, ne kažemo svi, menadžerski klanovi u Hrvatskoj usko povezani s kriminalnim miljeom, ali rijetko tko o tome želi javno govoriti. Šveđanin je ipak danas izvan svih tih krugova pa smo mogli čuti ovakvo iskreno priznanje.

Jens Andersson danas je direktor AIK-a iz Solne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider