Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrtuljak emocija

Jedan Vatreni osigurao povijesni plasman u Ligu prvaka, a drugi se bori za ostanak

Posljednje kolo Bundeslige donijelo nam je pravu dramu u borbi za titulu i ostanak u ligi.

Josip Juranović i Borna Sosa (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Prava se drama odvijala na vrhu, ali i dnu njemačke Bundeslige. U posljednji čas Bochum se spasio ispadanja iz elitnog razreda, Stuttgart i Borna Sosa dobili su popravnu priliku, dok su Schalke i Hertha preselili u rang niže.

To je epilog dramatične borbe za ostanak u najvišem rangu njemačkog nogometa, ali nije sve išlo tako glatko. Bochum je upisao veliku pobjedu protiv Bayer Leverkusena (3:0), koji je već u 8. minuti ostao s igračem manje.

Kahn i Salihamidžić Velika čistka u Bayernu: Legendama uručili otkaz pola sata nakon osvajanja titule! divider

Pred Schalkeom je pak bio težak zadatak, na gostovanju kod RB Leipziga nisu uspjeli izbjeći poraz. Slavili su domaćini s 4:2, dva je puta zabio Nkunku, a jednom mu je asistirao i Dani Olmo, bivši nogometaš Dinama.

Joško Gvardiol nije bio u zapisniku, a Schalke će naredne sezone igrati preko 2. Bundeslige tražiti ekspresni povratak u društvo najboljih.

Bayern VIDEO Ovo je gol koji je Dortmund bacio na koljena: Joker s klupe zabio za novu titulu Bayerna divider

S ovom pobjedom Leipzig je završio na trećem mjestu Bundeslige i plasman u Ligu prvaka, a to su, po prvi put u povijesti, uspjeli napraviti i nogometaši Union Berlina. Josip Juranović i društvo pobjedom kod Werder Bremena (1:0) osvojili su tri boda za potvrdu četvrtog mjesta i plasman u elitno klupsko natjecanje.

Što se pak tiče Stuttgarta, oni nisu uspjeli svladati Hoffenheim. Utakmica je završila podjelom bodova, rezultatom 1:1, tako da će ostanak tražiti u doigravanju protiv HSV-a ili Heidenheima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider