Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za samo milijun eura

Jedan od najvećih hrvatskih talenata napustio Dinamo: Monaco doveo potencijalnu ''bombu'' od igrača

18-godišnji lijevi bek Dinama David Čolina napustio je klub iz Maksimira i prešao u Monaco za oko milijun eura odštete.

David Čolina (Screenshot www.asmonaco.com)

Francuski klub objavio je na svojim stranicama da je i službeno doveo Davida Čolinu, za mnoge najboljeg lijevog beka u Hrvatskoj. 18-godišnjak je imao ugovor s Dinamom do 2019. godine, a klub očito s njim nije postigao dogovor pa je bio spreman prihvatiti bilo kakvu ponudu.

Klub iz Kneževine tako je doveo jednog od najvećih hrvatskih talenata za samo oko milijun eura. Igrača koji bi mogao postati svjetska klasa na svojoj poziciji. Naime, Čolina je prošle godine dobio čast biti u prestižnom Next Generationu, izboru najvećih svjetskih talenata britanskog Guardiana. Zajedno s njim tu se našao i Michele Šego iz Hajduka.

Čolina je moderan lijevi bek kakav se danas traži. Radi se o dinamičnom, ofenzivnom i defanzivno taktički potkovanom igraču koji ima razumijevanja za prostor i odličan udarac. Uostalom, o kakvom se udarcu radi najbolje pokazuje spektakularan pogodak na U17 Euru protiv Španjolske.

Nažalost, Dinamo nije uspio Bjelici zadržati vrlo talentiranog igrača koji je već sada kucao na vrata prve momčadi namećući se kao prva i ozbiljna zamjena za Marina Leovca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider