Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika čast

Oni su budućnost: Dva Hrvata u prestižnom izboru najvećih svjetskih talenata

Dva Hrvata predstavljaju Hrvatsku u prestižnom izboru britanskog Guardiana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva Hrvata dobila su čast biti u prestižnom Next Generationu, izboru najvećih svjetskih talenata britanskog Guardiana. Radi se o 17-godišnjim Davidu Čolini iz Dinama i Michelu Šegi iz Hajduka.

Ova se lista objavljuje svake godine; u nju ulaze samo igrači iste generacije, odnosno oni koji te kalendarske godine navršavaju 17 godina. Posebnost je izbora to što u njemu sudjeluju suradnici Guardiana iz cijelog svijeta, a kriterij je da igrače moraju uživo gledati u akciji.

Aleksandar Holiga, koji za Guardian ''skautira'' hrvatske talente, Čolinu opisuje kao dinamičnog, ofenzivno i defanzivno taktički potkovanog lijevog beka s jako dobrim razumijevanjem prostora i odličnim udarcem. Standardan u mladim reprezentacijama i momčadima Dinama, Čolina bi mogao biti nasljednik Roberta Jarnija i rješenje za vječno deficitarnu poziciju lijevog beka.

Njegov je uzor Marcelo, ali želi igrati u Premierligi. Navodno se za njega interesiraju Arsenal i Manchester City.

Omaleni, ali brzi napadač s elitnim driblingom i odličnim osjećajem za prostor opis je Hajdukove uzdanice Michela Šege. Ove je sezone počeo igrati seniorski nogomet u drugoj momčadi Hajduka; radi se o igraču koji ima sposobnost kreiranja prilika za sebe i druge i mogao bi izrasti u modernog, svestranog napadača.

Osim godišnjeg izbora, posebnost je Next Generationa i praćenje igrača koji su se ranije našli na listi. 2014. Hrvatsku su predstavljali Ante Ćorić i Nikola Vlašić, 2015. tu je čast dobio Davor Lovren, dok 2016. Hrvatska nije imala predstavnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider