Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovako je on to objasnio

Javio se čovjek o kojem priča cijela Hrvatska: Zbog svega otišao u Mađarsku, tvrdi da nije kriv

Nogometni sudac Igor Pajač proživljava najteže trenutke karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od nedjelje navečer glavna je priča u hrvatskoj sportskoj javnosti nogometni sudac Igor Pajač, koji je obilježio utakmicu polufinala Kupa između Rijeke i Osijeka. Zbog svojih je odluka i ekspresno kažnjen, HNS ga je, naime, prekrižio do kraja sezone te se nada da će opet moći suditi najesen.

Osječani već danima bjesne i optužuju Pajača da je uništio utakmicu te ih praktički izbacio iz Kupa. Pajač se, što nije baš čest slučaj, odlučio putem jednog medija pokušati obraniti od silnih napada. Kaže da je zbog svega morao otići u susjednu Mađarsku kako bi našao malo mira.

gol expired Najlošiji posao u povijesti Bayerna? Žele se riješiti igrača koji je za rekordnu cifru stigao Kovaču divider

''Ovo je jednostavno katastrofa. Ne samo za mene nego i za moju obitelj. Nikako nije dobro, kad god otvorim internet, iskačem kao iz paštete. Najgore mi je što sam predstavljen kao neki lopov, to mi je najgore u životu. A nikada u životu niti kao klinac ukrao žvakaću gumu. Strašno, gdje god da okrenem, sve je totalni kaos'', poručuje sudac kojeg se tereti za najmanje tri kardinalne pogreške u susretu.

Start za crveni 

U ekskluzivnom intervjuu za Sportske novosti Pajač je objasnio kako je on vidio sve tri situacije. Za start Lončara nad Gorgonom tvrdi kako je tražio pomoć VAR-a, odnosno suca Frana Jovića, koji je imao ulogu VAR suca u tom susretu.

''Tražio sam pomoć VAR-a, trebao se javiti'', tvrdi Pajač.

Isključenje Kleinheislera

Što se tiče isključenja Kleinheislera zbog drugog žutog kartona nakon starta koji se pokazao da nije imao kontakt, tvrdi da je kontakta po njemu bilo.

''Ruku u vatru, ma život bih dao da je kontakt postojao. Igrač Rijeke si je gurnuo loptu, igrač Osijeka zakasnio je sa startom, praktički je uklizao u prazno, ali, kažem, dajem život da je djelovalo da je bilo kontakta lijeve noge Kleinheislera i stopala igrača Rijeke. Ukupan je dojam pojačalo to što je igrač Rijeke prenaglasio taj kontakt'', brani svoju odluku sudac Pajač.

Penal

I na kraju, sporni kazneni udarac za domaćina. Pajač kaže da tu nema spora.

''Bio sam 300 posto siguran da je jedanaesterac. Meni je ta situacija bila nedvojbena. Vidio sam da je igraču Osijeka ruka odvojena od tijela, da ide u skok, i završila je na glavi suparničkog igrača. E, sad, je li ga on pogodio u potiljak ili je ruka kliznula niz glavu igrača Rijeke... Da, tu je mogao pomoći VAR. VAR se tek počeo koristiti, možda je netko bolji na VAR-u, a netko na terenu. Ali, vjerujte, stresna je situacija i u VAR sobi, dodatni je teret što u VAR sobi ne smiješ pogriješiti. Svaka odluka mora biti čista'', ispalio je Pajač i tako ipak dio krivice prebacio na kolegu Jovića.

Pajač se ipak ispričao Rijeci i Osijeku na svemu. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Sammir - o noćnim izlascima, Mamiću, Modriću...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider