Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
loša procjena

Najlošiji posao u povijesti Bayerna? Žele se riješiti igrača koji je za rekordnu cifru stigao Kovaču

Bavarci su platili pravo bogatstvo za igrača koji je više u bolnici nego na terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Nastavi li se ovako, uskoro ćemo platiti pet milijuna eura za vozača autobusa", grmio je legendarni Tigar iz Hamburga Steffan Effenberg u svojoj kolumni kada je Bayern Atletico Madridu odlučio platiti rekordnih 80 milijuna eura za Lucasa Hernandeza.

''Samo je jedan pobjednik u tom transferu – Atletico Madrid'', dodao je Effenberg, a oko godinu dana kasnije čini se da je bio u pravu.

Hernandez se istaknuo u francuskom osvajanju Svjetskog prvenstva 2018. i kao jedan od komandosa Diega Simeonea, iako nigdje nije spadao među najveće zvijezde. Na stranu njegovi igrački potencijali, Bayernova odluka da za njega iskrca toliki novac u najmanju je ruku upitna kada se pogleda Hernandezov zdravstveni karton u trenutku transfera.

gol expired Real mora reagirati: Bolji je od Marcela, Kimmicha i Carvajala, efikasniji od Trenta i prijeti rekordu Danija Alvesa divider

Bayernovo dovođenje Hernandeza potvrđeno je u ožujku 2019. dok je trener bio Niko Kovač. Dotad je francuski branič u toj sezoni izvan stroja proveo 59 dana, a taman se bio oporavljao od nove ozljede koja će ga udaljiti s terena ukupno još čak 231 dan.

Hernandez je, dakle, u Bayern stigao još uvijek ozlijeđen, a novu pauzu nije trebalo dugo čekati – već u listopadu došlo je vrijeme za novu operaciju i dvomjesečni oporavak. Ni odmor tijekom koronakrize nije pomogao Hernandezu, pa mu je 30. svibnja, nakon što je zaigrao protiv Fortune, dijagnosticirana nova ozljeda.

gol expired Kamere snimile kako MMA legenda brani ljude od nasilnika tijekom prosvjeda u SAD-u divider

Kada se sve zbroji, u posljednje dvije sezone odigrao je 39 klupskih utakmica, od čega 17 za Bayern. Od SP-a u Rusiji za reprezentaciju je nastupio još svega pet puta.

Ne čudi stoga što Bayern već razmišlja o prodaji svog igrača. Piše tako Marca, madridski list koji osim Reala prati i Atletico, a ovu priču donosi kao jednu od udarnih na svom internetskom izdanju. Ranije je o prodaji Hernandeza pisao i njemački Bild, po kojem se za Francuza interesira uskoro bogati Newcastle.

Hernandezov agent oglasio se u međuvremenu i demantirao odlazak svog klijenta iz Bayerna, ali vidjet ćemo koliko će strpljenja Bavarci imati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider