Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivne brojke

Real mora reagirati: Bolji je od Marcela, Kimmicha i Carvajala, efikasniji od Trenta i prijeti rekordu Danija Alvesa

Ako je prva sezona Achrafa Hakimija u Borussiji Dortmund bila dobra, onda je njegova druga sezona na posudbi iz Reala dvostruko bolja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marokanski reprezentativac i desni bek Achraf Hakimi uspio je napredovati pod Lucienom Favreom, posebice od kad je Borussia Dortmund prešla na sustav 3-4-3. Time je Hakimi dobio priliku ići više prema naprijed na desnom boku i posao jedan od najboljih bekova zadnjih sezona.

Achraf je napustio Real Madrid 2018. godine u potrazi za minutama koje nije mogao dobiti zbog Danija Carvajala, ali dvije godine kasnije 21-godišnji bek napravio je takav iskorak da ga se može svrstati uz bok najboljima.

Prema Opta Sportsu, Achraf je već premašio brojna velika imena na bekovskim pozicijama, sudjelujući u čak 19 golova Borussije (devet pogodaka i 10 asistencija) u Ligi prvaka i Bundesligi ove sezone.

Posljednji pokazatelj njegovih spektakularnih napadačkih sposobnosti stigao je u zadnjoj utakmici Bundeslige u Dortmundu, gdje je u pobjedi od 6:1 postigao četvrti pogodak.

To nije bio samo još jedan Hakimijev pogodak, već i onaj koji je izjednačio učinak fenomenalne sezone Maicona u Interu tijekom 2009./2010., sezone u kojoj su Nerazzurri uzeli trostruku krunu pod Joseom Mourinhom.

gol expired ''Da sam trenirao kako treba, da sam spavao kako treba, da sam živio kako treba - nisam'' divider

Dani Alves jedini je igrač s impresivnijim brojkama u jednoj sezoni. Također u istoj sezoni 2009./2010., u kojoj je za Barcelonu upisao četiri pogotka i 18 asistencija. Doduše, Achraf je u poziciji da sruši Brazilčev rekord jer preostalo mu je još pet utakmica Bundeslige.

Već se uvrstio među jedne od najboljih bekova svijeta, a prema Opti Sports, njegova aktualna sezona po brojkama je uspješnija od sljedećih igrača: Joshua Kimmich 18 (2017./2018.), Jordi Alba 16 (2018./2019.), Trent Alexander-Arnold 16 (2018./2019.), Philipp Lahm 15 (2012./2013.), Marcelo 14 (2016./2017.) i Dani Carvajal 10 (2016./2017.).

Achraf se ovog ljeta vraća na Santiago Bernabeu, dok se u Madridu vodi rasprava o tome treba li ga Real prodati za veliki novac ili mu omogućiti da se s Carvajalom bori za mjesto na desnoj strani.

Dani Carvajal startni je desni bek Reala od sezone 2013./2014., a Hakimi je jasno dao do znanja da se želi vratiti samo ako će imati važnu ulogu.

''Vratit će se u Madrid kad sezona završi. Vidjet ćemo što će se dogoditi kasnije. Namjera mu je igrati utakmice kao ove sezone. Nema žurbe. Jedina je bitno da igra kako bi se nastavio razvijati'', rekao je njegov agent.

gol expired Nogometni prvoligaš postao svjetski rekorder: Čak 25 zaraženih koronavirusom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider