Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči astane

Jakirović: "Ne razmišljam o odlasku, izvući ćemo stvari do siječnja pa se pojačati gdje trebamo"

Dinamov trener najavio je utakmicu s Astanom u 5. kolu skupine C Konferencijske lige.

Sergej Jakirović (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Protiv Astane od prve sekunde idemo po pobjedu bez kalkulacija, najavio je trener nogometaša Dinama Sergej Jakirović na konferenciji za novinare uoči ogleda petog kola skupine C Konferencijske lige.

Dinamo gostuje u Kazahstanu kod Astane, a ogled u četvrtak počinje u 16.30 sati. Jedinu dosadašnju pobjedu u skupini Dinamo je ostvario baš protiv ovog suparnika. Svladao ga je s uvjerljivih 5-1 u Zagrebu.

Gabriel Vidović Dinamo slavio u Astani: Zagorac obranio penal, Vidović i Kaneko pogodili za važnu pobjedu divider

"Više nemamo pravo na niti jedan kiks do kraja. Svjesni smo da neće biti lako. Pobjedu svakako želimo i to je jedini cilj. Ove sezone Dinamo je već tri puta igrao protiv Astane, ali ovo u četvrtak će biti posebna utakmica. Astani također ovih 90 minuta puno znači. Na ljestvici ima bod više od nas“, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović te se mislima vratio na prošle utakmice u Konferencijskoj ligi.

"U prošlim utakmicama smo imali dosta ozlijeđenih igrača, ali i peha te prilika koje nismo iskoristili. Prelagano smo dopuštali suparnicima golove, pogotovo to mislim na dvoboj kod Ballkanija. Protiv Viktorije smo dva puta izgubili i to udarcima s bijele točke, a neke sudačke odluke u Plzenu su definitivno utjecale na konačni rezultat. Unatoč svemu tome i dalje smo sami krojači vlastite sudbine. S dvije pobjede imamo osigurano proljeće u Europi“.

Luka Menalo BiH Premijerligaš želi potpisati igrača Dinama na zimu: Potreban im je za napad na titulu divider

Dinamo je trenutačno posljednji na ljestvici skupine C te ima tri boda. Astana i Ballkani su na četiri boda, dok je Viktoria Plzen već osigurala prolaz i prvo mjesto.

"Imali smo problema s realizacijom u mnogim susretima, ali tome je najviše razlog bilo odsustvo Petkovića. Sada je on opet s nama. U većini slučajeva naša je igra bila dobra. Vjerujem da ćemo dobri biti i protiv Astane. Napravili smo kvalitetnu pripremu ovog susreta. Putovanje je prošlo u redu i svi su spremni za utakmicu. S nama nisu jedino Ademi i Theophile-Catherine, koji nemaju pravo igranja u Europi te Drmić koji je otišao na preglede u Njemačku“.

Dinamovi juniori Dinamovi juniori oprostili se od Lige prvaka: Basel uzeo po što je došao divider

Dotaknuo se Jakirović kratko i svog trenerskog statusa u klubu.

"Ne razmišljam o odlasku. Svi u klubu znamo u kakvoj smo situaciji. Vjerujem da ćemo izvući stvari do zimskog prijelaznog roka i tada se pojačati na pozicijama gdje to moramo učiniti. Ja sam zadovoljan igrom makar nam trpi rezultat. Sve mi, naravno, teško pada. Ne sjećam se kada sam skupio toliko puno poraza“, završio je trener Dinama.

Tablica skupine C:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider