Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spasio Dinamo iz bunara

Jakirović o požrtvovnosti svog veznjaka: ''Imao je želučanih problema, ali molio me da igra''

Sergej Jakirović komentirao je šokantanu pobjedu Dinama protiv Lokomotive u 13. kolu SuperSport HNL-a.

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Zagrebački Dinamo ostvario je vrijednu 2:1 pobjedu protiv gradskog rivala Lokomotive u 13. kolu SuperSport HNL-a.

Momčad Sergeja Jakirovića do pobjede je došla pred sam kraj susreta preokretom pogocima Baturina i Kaneka u 95. i 97. minuti utakmice.

''Nije bilo nimalo lagano. Dali smo Tuciju dali fantastičnu loptu u početku utakmice i primili gol. Pokušali smo s rotacijama da gore dobijemo više igrača u završnici. Nešto smo i stvorili. Na poluvremenu smo nešto mijenjali i rekli da nema predaje do kraja i da moramo stiskati. Ono što je Lokomotiva do 70. minute preživjela je nevjerojatno, toliko udaraca, ulazaka u 16 metara... Nije lopta htjela u gol'', rekao je Jakirović na početku razgovora pa nastavio:

Takuro Kaneko VIDEO Pogledajte kako je Dinamo došao do šokantnog preokreta protiv Lokomotive divider


''Moram pohvaliti dečke za karakter, hrabrost i samopouzdanje nakon što je Lokomotiva povela i publika je to osjetila. U dvije minute smo uspjeli okrenuti i pobijediti što nam je u ovom momentu krucijalno. Znam koliko je dečkima isto teško. Bila je tu šansa za Žilinskog za 2:0, falila mu je realizacija. Pomislio sam 'neće valjda zabiti za 2:0'. Ali to se događa u nogometu. Nije zabio, nastavili smo dalje tražiti gol i da probamo ne izgubiti.''

Baturina je sam tražio da igra


"Drago mi je da je Baturina zabio, to je dragulj hrvatskog nogometa i samo treba nastaviti igrati. Baš mi je drago što ga je nagradilo, falio mu je učinak. Drago mi je zbog Kaneka, vjerujem da će nam puno značiti. Sad se i malo opustio i sigurno može nam pomoći u nastavku sezone."

"Perić nije mogao više, osjeti se četvrtak, Špikić ima temperaturu. Baturina je imao želučanih problema jučer. Htio sam podijeliti minutažu, ali on me molio da igra, pa koliko izdrži. Moram pohvaliti Peru Sučića koji je fantastično odradio 15 minuta i najavio velike stvari."

 

Ova pobjeda puno znači

Zaista je teška situacija za Jakirovića, otkaz kao da mu visi u zraku, a pogotovo ovakve predstave ne ulijevaju povjerenje u stratega Modrih.

"Moramo sa svima igrati, u Dinamu imate mira do iduće utakmice. Meni je to sve jasno, možda smo neke utakmice nezasluženo izgubili. Ne mogu vjerovati i dan danas da smo u Gorici izgubili. Vjerujem da će nam ova pobjeda stvarno dati veliki vjetar u leđa. Konstantno se razgovara s igračima. Želim da imaju samopouzdanje i da uživaju u igri."

Bas Dost VIDEO Strava u Nizozemskoj: Poznati napadač srušio se na travnjak, liječnici mu se borili za život divider

"Većina igrača je navikla na pritisak, lideri im pomažu. Moraš uživati u onom što radiš. Moramo biti ozbiljni u kupu kod Oriolika i to proći, a Varaždin je jako nezgodna momčad. Trener Kovačević radi jako dobar posao. Sad smo vidjeli da su četiri ekipe u vrhu i sve je to u par bodova. Bitno je uzimati bodove do kraja ovog jesenskog dijela", zaključio je 47-godišnji stručnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider