Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnje pripreme

Jakirović nakon remija s Šahtarom poslao jasnu poruku upravi: "Vidite što nam se događa, on bi trebao igrati u Dinamu..."

Sergej Jakirović obratio se medijima nakon 2-2 remija s Šahtarom u posljednoj pripremnoj utakmici prije početka sezone.

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Gorsic)

Dinamo je završio svoje pripreme za narednu sezonu 2-2 remijem s Šahtarom. Prvo poluvrijeme bez golova, popratilo je drugo s čak četiri. Šahtar je prvo zabio svoja dva, a onda je dvaput odgovorio Bruno Petković s bijele točke.

Trener Sergej Jakirović nakon utakmice pohvalio je određene aspekte igre unatoč obrambenoj naivnosti za drugi gol Šahtara: 

"Šahtar je odlična momčad koja je godinama u Ligi prvaka. Utakmica je mogla poslužiti da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Dosta smo se trošili u fazi obrane, bio je plan da ih čekamo u srednjem bloku."

"Pohvalno je da se nismo predavali..."

"Jedino mi je žao što akcije ne završavamo udarcima na gol. Nije bilo dobro kako smo primili drugi pogodak, to je bilo jako naivno. Ne možemo postavljati zaleđe koje nije spremno, nitko nije nikoga kontrolirao niti pokrivao."

"No pohvalno jest da se nismo predavali, iako smo gubili 0:2. Uveli smo nove igrače i dobili na brzini i svježini. Na kraju je Kačavenda pogodio vratnicu, mogli smo do pobjede."

"Sve u svemu bilo je dobro, u dva dana u dvije utakmice s Šahtarom podijelili smo minutažu, dobili smo što smo htjeli i sad čekamo prvenstvo."

"Dogodio mu se nekontrolirani potez..."

Nažalost, u osmoj minuti susreta Maxime Bernauer morao je izaći iz igre nakon nesretne ozljede, Jakirović je izjavio:

"Mislim da je u pitanju loža. Dogodio mu se nekontrolirani potez, sve ste vidjeli."

Na pitanje o tome ima li već svoju jedanaestoricu za otvaranje domaće sezone protiv Istre, trener Dinama istaknuo je nepredvidljivost u fizičkoj spremi igrača:

"Vidite što nam se događa zadnji tjedan, otpadali su nam igrači preko noći, izgubili su tri dana. Baturina je recimo izgubio pet, tek je u petak odradio trening. Vidjet ćemo što će biti do petka. Ali stalni kažem naših prvih jedanaest je ‘prvih petnaest‘."

"On bi trebao ostati kod nas u Dinamu..."

Na kraju utakmice, Lukas Kačavenda imao je prigodu zabiti za pobjedu, ali je pogodio vratnicu. Njegove budućnosti na maksimiru dotakao se Jakir:

"Donijeti ćemo odluku. Ja mogu dati svoje mišljenje. Mislim da bi Kačavenda trebao biti kod nas u Dinamu."

Srbić i Benović Potvrđeno! Hrvatska ima dvojicu finalista u gimnastici na Igrama: Evo kad su finala preče i preskoka divider

Tomislav Pucar Potpuna dominacija: Tomislav Pucar pomeo Alžirca i izborio 2. kolo Olimpijskih igara divider

Belal Muhammad i Leon Edwards UFC ima novog neočekivanog prvaka velter kategorije, Aspinall i Pimblett oduševili sunarodnjake divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX