Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Prvenstvo je maraton"

Jakirović likovao nakon velikog preokreta u Osijeku, najavio važnu vijest za navijače Dinama

Sergej Jakirović zadovoljan je kako je njegova momčad reagirala i preokrenula utakmicu na Opus Areni.

Sergej Jakirović (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Utakmica na Opus Areni je loše počela za Dinamo, Mierez je na samom početku zabio za vodstvo Osijeka.

"Pa mi smo se predali u jednom trenutku. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, da smo imali dvije dobre šanse. Dogodila nam se greška Šutala, ali smo ga bodrili i nismo mu dali da potone. Sljedećih desetak minuta Osijek nam je prijetio, visio je drugi gol u zraku. Prijetili su više nego što smo mi mogli izjednačiti.", izjavio je Jakirović nakon utakmice.

Izmjene promijenile tijek utakmice

"Konsolidirali smo se nakon toga, ali smo previše gurali u sredinu pa smo bili otvoreni za kontru. Nakon što smo to obranili, imali smo preko Emrelija jednu dobru priliku što je Malenica obranio.

  VAR Osijek Trener Osijeka rigao vatru nakon poraza od Dinama: "Ovo je sramota za hrvatski nogomet" divider

Morali smo rano mijenjati. Tu smo potrošili dvije izmjene i onda smo išli namjerno s Menalom jer smo znali da će nam Špikić ostati bez energije. Poslije smo riskirali maksimalno, Emrelije je zabio, dva jedanaesterca, VAR. Vjerujem da su ljudi vidjeli da su to bili jedanaesterci. Čestitam i Petkoviću, nije lako pucati dva jedanaesterca. Ovo je za nas stvarno infarktna završnica i mislim da smo cijelo vrijeme tražili izjednačujući gol i na kraju zaslužili pobjedu.", rekao je Jakirović koji smatra da su oba jedanaesterca opravdana.

Curilo je po lijevoj strani

Ukrajinac Mihajličenko izašao je u 30. minuti utakmice. Bilo je očito kako nije riječ o ozljedi, već je problem bila njegova igra u obrani. Naime, Bukvić je po njegovoj strani radio što je htio.

"Mijenjao sam Mihajličenka jer se nije dobro pozicionirao i branio. Probijali su nas po toj strani. Nemate vremena čekati, nama je svaka utakmica finale. Znamo u kakvoj smo situaciji. Ja znam da se on ljuti, ali i ja sam ljut sa strane pa me nitko ništa ne pita. Imamo igrače koji mogu uskočiti i zato su tu.", komentirao je trener Dinama zamjenu Ukrajinca.

Opus Arena Samo tri kluba odigrala sve utakmice: Pogledajte kako izgleda HNL ljestvica uoči pauze divider

Da padovi Dinama ove sezone nisu samo fizičke prirode smatra Jakirović, već i psihološke. Ovoga puta vratili su se iz minusa.

"Nije se dogodio pad. To je psihologija i znanje. Cijela priprema je bila takva. Bila je priprema i u Pragu, ali jednostavno nismo dobro ušli i Sparta je bila bolja od nas. To se mora čestitati. Lopta je takva, ne vraća ti ako nisi od prve sekunde unutra."

"Tek ćemo sad imati jedan normalan trening"

"Sada imamo pauzu, odlazi nam dvanaest reprezentativaca, ali ovi koji ostanu morat će trenirati jer mi do sad nismo imali niti jedan normalan trening. Sve je bila regeneracija, kompenzacija, tako da i nemam realnu sliku o svim igračima. Probat ćemo u ovoj pauzi odigrati jednu prijateljsku utakmicu kako bi dobio povratnu informaciju o nekim igračima.", izjavio je Jakirović.

Petkovićeva panenka Malenici Dinamo slavio u neviđenoj drami na Opus Areni: Osijek vodio 2:0 do 71. minute i izgubio! divider

Petković ostaje?

Iako su postojale najave da bi Petković mogao otići iz kluba, trener Dinama otklonio je takve sumnje.

"Petković ostaje s nama, potpisat će novi ugovor, sve je dogovoreno. Probat ćemo sutra još završiti tri ili četiri igrača. Ja se nadam da hoćemo jer nam je sutra deadline do ponoći prijava za Europu. Naravno poslije ako nešto dođe, uzet ćemo. Nadamo se do kraja polusezone doći u vrh.", izjavio je strateg Dinama.

Komentirao je i Miereza koji se u utakmici pokazao kao jedan od najboljih igrača lige.

Marko Pjaca Rijeka spašavala bod protiv Varaždina na Rujevici, Obregon donio bod nakon preokreta gostiju divider

"Stvorila se neka fama oko Miereza. Ja sam to komentirao na svom predstavljanju. Tko ne bi želio Miereza u svom kadru. Čovjek je dokazana kvaliteta, ali tu se i Osijeka pita. Ako nećeš platiti koliko traže, oni ga neće pustiti i ja to razumijem. Kako traže naše igrače, mi smo ostali bez tri standardna reprezentativca, nositelja ekipe godinama, tako i mi tražimo druge igrače."

Nema prvaka u sedmom kolu

"Ja znam da je ovo veliki maraton. Netko tko misli da će biti prvak u sedmom ili osmom kolu se grdno vara. Svatko može svakoga pobijediti ako nisi maksimalan. Svugdje možeš kiksati. Imamo dvije zaostale utakmice, to nisu unaprijed upisani bodovi, već se sve to treba zaraditi.", zaključio je Jakirović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider