Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan obrat

Dinamo slavio u neviđenoj drami na Opus Areni: Osijek vodio 2:0 do 71. minute i izgubio!

U derbiju sedmog kola Supersport HNL-a Dinamo je na Opus Areni pred rekordnih 12.222 gledatelja pobijedio Osijek sa 3-2 premda je do 70. minute gubio sa 0-2.

Galerija Petkovićeva panenka Malenici Momčad Osijeka Ivan Nevistić +5 Navijači na Opus areni

Osijek je poveo 2-0 golovima Ramona Miereza (7) i Domagoja Bukvića (46), no "Modri" su uspjeli okrenuti rezultat, a strijelci su bili Mahir Emreli (70) i Bruno Petković (87-11m, 90+9-11m).

Premda je veći dio utakmice bio u velikom minusi bez igre i prilika, Dinamo je u Osijeku nevjerojatnom završnicom okrenuo rezultat ostvarivši 3-2 pobjedu, a junak susreta bio je Bruno Petković postigavši dva gola iz kaznenih udaraca, pri čemu drugi u devetoj minuti nadoknade.

Osijekovo otvaranje iz snova

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti već u petoj minuti. Dario Špikić je pucao sa 14 metara, no lopta se od bloka odbila u stativu. Samo dvije minute kasnije Osijek je poveo. Boško Šutalo je katastrofalno reagirao predavši loptu Ramonu Mierezu, koji je odmah pucao s ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio.

Umalo Osijek u 10. minuti nije zabio i drugi gol. Mijo Caktaš je iz odlične pozicije s desetak metara pucao u blok. U 17. minuti uzvratio je Dinamo, ponovo je pucao Špikić, no Marko Malenica je obranio.

Samo minutu kasnije Kristijan Lovrić je ima sjajnu priliku, no iz idealne situacije pucao je iznad grede. U 21. minuti novu veliku priliku za domaćine imao je Domagoj Bukvić, ali je Ivan Nevistić odlično reagirao.

U 29. minuti vidjeli smo još jednu veliku priliku za Osijek. Lovrić je asistirao Miji Caktašu, a trenutno prvi strijelac HNL-a sa nekih 11 metara nije uspio najbolje reagirati, lopta mu je prešla preko noge.

Bulat oduševio domaće navijače

U završnici prvog dijela Dinamov veznjak Marko Bulat se kandidirao za fair play nagradu. Premda je mogao pucati iz slobodnog udarca sa 20 metara, Špikić je poslao loptu u gol aut vrativši je domaćinu.

Naime, prije nego što je dosuđen slobodan udarac na Špikiću, većina igrača prestala s igrom jer je Renan Guedes ostao ležati na podu. Špikić to nije vidio i krenuo je prema golu nakon čega je zaustavljen prekršajem.

Najbolju priliku za izjednačenje Dinamo je imao u sudačkoj nadoknadi, Bulat je pronašao Mahira Emrelija koji je imao sjajnu šansu sa 10-ak metara, no Malenica je obranio.

Dinamo loše ušao u drugu poluvrijeme

Na otvaranju drugog dijela uslijedio je novi šok za "Modre". Nakon svega 44 sekunde Domagoj Bukvić je nakon Mierezove asistencije pobjegao po desnoj strani i zabio u bliži kut za veliko vodstvo "bijelo-plavih".

Prva prijetnja Dinama u nastavku, bio je pokušaj Brune Petkovića iz slobodnog udarca u 61. minuti, no Malenica se nije dao iznenaditi. Još bolju priliku tri minute kasnije imao je Baturina, ali je Malenica još jednom sjajno reagirao.

Prvo Emreli, a onda VAR provjere i nepogrešivi Petković

U 70. minuti niti odlični Malenica nije mogao ništa. Sadegh Moharrami je prošao po desnoj strani, te odlično ubacio u sredinu kaznenog prostora do Emrelija koji je glavom pogodio za smanjenje zaostatka.

U 87. minuti Dinamo je uspio izjednačiti. Darka Nejašmića je lopta pogodila u ruku na rubu kaznenog prostora, a sudac Zebec je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na bijelu točku. Petković je izveo "panenku" pogodivši za 2-2.

U sudačkoj nadoknadi susreta Dinamo je dobio još jedan kazneni udarac. Mkrtčjan je obrio Perića, a Zebec je dobio poziv iz VAR sobe kako bi provjerio situaciju. Sve se odužilo, prekid je trajao više od pet minuta, a sudac je potom pokazao na bijelu točku nakon čega je Petković mirno zabio za 3-2 i pobjedu.

Remi Rijeke i Varaždina

U prvom nedjeljnom susretu Rijeka i Varaždin su na Rujevici odigrali 2-2.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je Rijeka povela u 17. minuti golom Nike Jankovića, gosti su okrenuli rezultat golovima Igora Postonjskog (70-11m) i Frana Brodića (74), da bi Jorge Obregon izjednačio u 85. minuti.

Varaždin je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Jorgo Pellumbi.

Rijeka je imala vodstvo, još tri puta su domaći igrači gađali okvir suparničkog gola, ali je na kraju jedva iščupala bod.

Domaćin je poveo u 17. minuti lijepim pogotkom Nike Jankovića na asistenciju Tonija Fruka. Bio je to njegov peti gol u svim natjecanjima, dok je Fruk upisao četvrtu asistenciju.

Varaždin je izjednačio u 70. minuti golom Igora Postonjskog iz jedanaesterca kojeg je skrivio Matej Mitrović udarivši u skoku laktom Brodića.

Četiri minute kasnije gosti su dodatno šokirali Rujevicu. Brodić je dobio loptu na lijevoj strani i iskosa fantastičnim udarcem desnicom sa 20 metara pogodio za 2-1.

Rijeka se vratila u život u 85. minuti, a ključnim se pokazao Obregon koji je prvo izborio isključenje suparnika, a potom i zabio za 2-2. Nakon jedne duge lopte,

Obregon je pobjegao Jorgu Pellumbiju koji je kao posljednji igrač obrane skrivio prekršaj zaradivši crveni karton. Janković je sjajno izveo slobodan udarac, vratnica je spasila goste, a Obregon glavom pospremio odbijanac.

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider