Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Heber

Rijeka slavila na Poljudu i udaljila Hajduk od borbe za naslov!

Rijeka je produžila niz nepobjedivosti u Jadranskom derbiju na čak 20 utakmica.

Rijeka je u Jadranskom derbiju slavila na Poljudu s 2:0, a oba gola zabio je Heber u 24. i 57. minuti. Hajduk je ovim porazom ostao daleko od vrha tablice: za vodećim Dinamom zaostaje devet, a za drugom Rijekom pet bodova. Prvak Rijeka ostala je za petama Dinamu za kojim zaostaje četiri boda. 

Iz šansama vrlo siromašnog prvog dijela ističe se maestralan potez Rijekina Brazilca Hebera koji je u 24. minuti ubačaj Zute s desne strane iz teške pozicije vrhom kopačke pretvorio u vrlo atraktivan pogodak. Nakon iznimno mlake i jalove igre u prvom dijelu, Splićani su počeli daleko ofenzivnije i motiviranije u drugom dijelu, ali Rijeka je to kaznila drugim golom u 58. minuti.

Veliku pogrešku je napravio branič Borja Lopez; loptu mu je oduzeo Josip Mišić, udarac Marija Gavranovića brani Dante Stipica, a Heberu nije bilo teško odbijenu loptu pospremiti u praznu mrežu. U 66. minuti je Prskalo bravurozno obranio udarac Hamze iz slobodnog udarca s 18 metara, a vratar Rijeke je obranio i pokušaj glavom Hajdukova velikog pojačanja Huga Almeide u 67. minuti.

Derbi je imao i nasilnu uvertiru: prije utakmice Armada i Torcida sukobile su se kod naplatnih kućica u Dugopolju.

U zadnjem susretu 9. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Rudeša svladali Istru 1961 s 1-0.

Rudeš je protiv Puljana došao do povijesne, prve prvoligaške pobjede, a za nju je zaslužan Karlo Kamenar koji je glavom postigao jedini gol na utakmici u 14. minuti.

Rudeš je sa šest bodova začelje prepustio Istri, koja ima bod manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider