Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
obaviještene obitelji

Dok se klubovi svađaju oko novca, izvučeno je tijelo iz olupine s dna La Manchea, još se ne zna gdje je drugo

Tijelo jednog od dvojice poginulih je izvučeno, no ne zna se čije.

Galerija Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Romina Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) +2 Emiliano Sala (Foto: AFP)

Specijalni istražitelji izvukli su jedno tijelo iz malog privatnog aviona koji se 21. siječnja srušio u kanal La Manche. U njemu su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson, koji su poginuli.

S dna engleskog kanala, s dubine od preko 60 metara, izvučeno je jedno tijelo iz olupine koja je pronađena prošlog vikenda. Tada je podmornica na daljinsko upravljanje snimila olupinu, a istražitelji su utvrdili da se u njoj nalazi tijelo.

Zasad nije poznato radi li se o nogometašu Sali ili pilotu Ibbotsonu. Istražitelji iz agencije Air Accidents Investigation Branch rekli su da su ''vremenski uvjeti bili izazovni'' te da daljnja potraga zasad nije moguća.

Obitelji su obaviještene, a tijelo je prebačeno na otok Portland, otkud će biti prebačeno u Dorset.

Istražitelji u pronađenoj olupini ugledali tijelo: Objavljena fotografija aviona na dnu La Manchea Pronađena olupina aviona u kojem je bio Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) Emiliano Sala (Foto: AFP) +2 Emiliano Sala (Foto: AFP)

Dok se za drugim tijelom traga, između klubova koji su dogovorili nesretni posao sa Salom izbio je pravi rat. Francuski prvoligaš Nantes službeno je zatražio od Cardiffa novac za transfer Emiliana Sale.

Argentinski napadač bio je rekordno pojačanje velškog kluba vrijedno 17 milijuna eura. Transfer bi Cardiff trebao platiti u tri rate kroz tri godine, a Nantes zahtijeva da prva sjedne unutar 10 dana. Zaprijetili su tužbom ako se to ne dogodi.

BBC je iz izvora bliskih Cardiffu doznao da su u klubu iznenađeni ovakvim potezom u trenucima dok se još traži Salino tijelo. Dodaju da su spremni podmiriti obveze, ali tek nakon što prikupe svu dokumentaciju i doznaju sve činjenice o nesreći.

Osim Nantesa, svoj dio odštete očekuje i Bourdeaux, gdje je Sala igrao prije Nantesa.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider