Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo će odjeknuti

Pale teške optužbe na račun Piksija: "Zatečen sam! Egocentrični i samozaljubljeni izbornik..."

Smijenjeni direktor srpskog Saveza se žestoko obrušio na Dragana Stojkovića Piksija.

Dragan Stojković Piksi (Foto: Afp)

Od Europskog prvenstva prošla su nepuna tri mjeseca, no u srpskom nogometu i dalje vlada potpuni kaos. Gotovo svi su očekivali da će izbornik Dragan Stojković Piksi dobiti otkaz nakon debakla u Njemačkoj, no cijenu neuspjeha platila su dva člana Saveza.

Izvršni odbor Saveza (FSS) smijenio je tajnika Jovana Šurbatovića, te prekinuo suradnju s Miroslavom Tanjgom koji je godinu dana obnašao funckiju direktora sportskog sektora.

Upravo se potonji oglasio porukom za javnost u kojoj se žestoko obrušio na rad Saveza, a posebno izbornika Stojkovića:

"Zbog zaštite osobnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS-a ili bar onoga što je ostalo od njega, primoran sam reagirati i podsjetiti javnost da je rezultat ostvaren u Njemačkoj za nas katastrofa. O tome sam javno govorio pred srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za grijeh.

Taj neuspjeh ne može se braniti ucjenama, već preuzimanjem osobne odgovornosti bez obzira na visine ugovora izbornika i njegovih brojnih direktora. Taština, bahatost i nedostatak samokritike pretplaćenih pojedinaca dovela je do toga da nam se najbolja reprezentacija za kratko vrijeme prepolovi.

Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsjednika i članova Izvršnog odbora da se suprostave samovolji i ucjenama egocentričnog i samozaljubljenog izbornika. Kao netko tko se tek vratio u srpski nogomet osjećam se zatečeno načinom na koji Savez funkcionira, gdje je izbornik zapravo kvazipredsjednik Saveza, a članovi Izvršnog odbora poslušnici i dizači ruku.

Očigledno je da smo za loše rezultate u Njemačkoj krivi tajnik i ja, koji zbog inflacije direktora oko A reprezentacije, još uvijek nisam ni preuzeo dužnost. Reprezentativcima želim sreću i uspjeh u Ligi nacija", poručio je Tanjga.

Zlatko Dalić i Ivica Olić Izbornik Dalić raskrinkao HNL: Farbanje javnosti dolazi na naplatu, pravi ljudi na prava mjesta divider

Pilar Marie Victoria Obitelj ne može vratiti tijelo preminule odbojkašice: Pokrenuta velika kampanja, oglasila se i poznata Hrvatica divider

Dinamo u Ligi prvaka Optimistične vijesti za navijače Dinama: Poznati statističar izračunao šansu za prolaz u Ligi prvaka divider
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook