Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dojmovi nakon utakmice

Gustafsson oduševljen atmosferom na Poljudu: "Bilo je ovo bolje nego što sam očekivao"

Hajduk je otvorio novu europsku sezonu pobjedom na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige Hajduk je svladao Tobol s 2:0 pred 11 tisuća gledatelja na poljudskom stadionu.

Junak susreta bio je mladi Marin Ljubičić, koji je postigao dva pogotka. Prvi pogodak zabio je na asistenciju rastrčanog Emira Sahitija u 21. minuti, a drugi je pao početkom drugog poluvremena na sjajnu asistenciju Gerga Lovrencsicsa.

Nakon susreta trener Hajduka Jens Gustaffson bio je zadovoljan predstavom svoje momčadi, a posebno je bio impresioniran atmosferom na tribinama, prenosi Dalmatinski portal.

gol expired Odluka u Gradskom vrtu: Bjelica pogodio s "europskih 3-5-2" i vraća se kući s aktivnim rezultatom divider

"Atmosfera je bila fantastična, jako sam sretan zbog toga. Naša igra je bila solidna, sačuvali smo praznu mrežu, a to je bilo jako važno. Imali smo dosta prilika za gol, ali tek smo na pola puta", rekao je švedski trener te pohvalio individualnu predstavu svoje momčadi.

"Imam jako dobar osjećaj nakon ove utakmice. Indivualna kvaliteta bilo je jako dobra, bilo je bolje nego u utakmici protiv Lokomotive. Očekujem da će moja momčad rasti i da će taj rast biti sve brži."

"Očekujem od Krovinovića da bude sve bolji..."

Prokomentirao je nastup Filipa Krovinovića, koji je tek prije nekoliko dana stigao na Poljud.

"Filip je stigao u ponedjeljak. Mislim da ne bi bilo u redu da previše pričam o njemu. Mislim da je odigrao dobro, ali očekujem da bude sve bolji. Znam njegove kvalitete", rekao je pa odgovorio na pitanje hoće li dopustiti momčadi proslavu ove pobjede.

gol expired Trener Tobola čestitao Hajduku pa otkrio jednu narodnu uzrečicu: "S Torcidom igraju puno bolje" divider

"Ne vjerujem da će slaviti, znaju da još nismo ništa napravili. Sretni smo što su se navijači vratili, želimo da stadion bude pun. Ako budemo ostvarili očekivanja, vjerujem da će biti puno publike."

"Atmosfera je bila puno bolja..."

Ljubičić je krenuo od prve minute umjesto Biuka, a Mlakar je utakmicu započeo na lijevom krilu.

"Jan je igrao kao krilo u reprezentaciji Slovenije. Znali smo da je Tobol jak na toj strani. On je timski igrač i može igrati na više pozicija."

Još jednom osvrnuo se na sjajnu atmosferu na tribinama poljudskog stadiona.

"Atmosfera je bila puno bolja nego što sam očekivao", rekao je.

Već u nedjelju splitska momčad igra novu utakmicu. Na Poljud stiže Osijek u susretu 2. kola HT Prve lige.

"Puno nam znači ova pobjeda. Moramo narasti i pronaći dobru suradnju među igračima. Takve stvari lakše dolazi s pobjedama", zaključio je Gustafsson.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider