Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat za Dinamo

Izbačeni Dinamovi povjerenici prijete tužbom: "Jednoumlje i represivne metode članova Izvršnog odbora"

Četvorica dugogodišnjih povjerenika Dinama, koji su odlukom Izvršnog odbora izbačeni iz maksimirskog kluba, oglasili su se javnim priopćenjem…

Damir Žigrović (Foto: Dragan Matic / Cropix)

Kako se bliži sudbonosna Skupština Dinama, koja je na rasporedu 9. ožujka, zaoštrava se i rat struja u Dinamu.

Izvršni odbor Dinama u srijedu je, osim sporazumnog raskida ugovora s članom Uprave Krešimirom Antolićem i smjenom Amre Peternel s mjesta člana Uprave, isključio iz članstva maksimirskog kluba i četvoricu dugogodišnjih povjerenika - Damira Žigrovića, Marija Paponju, Matu Tokića i Marija Primorca. Obrazloženje je da su djelovali protivno ciljevima kluba i nisu poštovali Statut i druge opće akte kluba.

Zdravko Mamić i Mirko Barišić Boysi, pazite da vas ne izigraju: Zašto Mamićev "tata" i zapravo glavni šef ne želi javno obećati slobodne izbore!? divider

Spomenuti povjerenici reagirali su javnim priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani predstavnici medija,

Molimo vas da u službi potpunog informiranja javnosti ovo priopćenje prenesete u cijelosti. Ovim putem, nas četvorica, želimo se obratiti hrvatskoj javnosti, institucijama Države i Grada Zagreba i najvažnije, svim navijačima Dinama.

U medijima smo informirani kako je Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj sjednici održanoj 1.ožujka donio odluku o izbacivanju nas četvorice iz članstva kluba. U sklopu tih natpisa smo mogli vidjeti kako je glavni razlog za to navodna audio snimka Zdravka Mamića u kojoj poziva ljude na aktivnije učlanjivanje u GNK Dinamo. Također je objavljeno kako smo od strane kluba kazneno prijavljeni zbog sumnje na trgovinu utjecajem.

Želimo jasno i glasno poručiti kako ovo smatramo nastavkom obračuna članova IO sa svima koji ne razmišljaju kao oni. Jednoumlje i represivne metode ovoga tipa obračuna sa neistomišljenicima jako dugo nisu viđene na području Republike Hrvatske. Dokaz tomu je i ova odluka koja dolazi nakon neutemeljenih optužbi na naš račun. Pitamo te iste članove IO: Prema kojim osnovama su nas isključili iz članstva? Postoji li ijedan materijalni dokaz koji govori tome u prilog? Umjesto toga, hajka interesnih skupina i dijela medija je ono što nam je „presudilo“.

Bilo je dovoljno da netko napiše da smo nas četvorica u pothvatu učlanjivanja navijača u klub pod nečijim pokroviteljstvom. Sramota je time veća ako uzmemo u obzir da smo upravo nas četvorica najuspješniji povjerenici kluba godinama unazad. Našem klubu smo samo koristili, a nikad ga nismo zloupotrebljavali za svoje privatne interese. S druge strane, danas su klubu prihvatljivi povjerenici koji su u toj ulozi tri dana. Pitamo se kako je to moguće.

Borba za Dinamo i slobodne izbore: "Mamićeva era je završena, ali Barišićevo ponašanje vrlo je sumnjivo"

Također pitamo IO kako je moguće da takve informacije budu dovoljni i neoborivi dokaz, a u isto vrijeme nam dolaze informacije kako netko traži osam mjesta u Skupštini kluba. Kako je moguće da se nekome obećaju povjerenička mjesta? Kako možete unaprijed znati kojih osam povjerenika će učlaniti najviše novih članova? Tko vam je dao mandat za to? I nadasve, JE LI OVA ODLUKA U SLUŽBI TIH OBEĆANJA?

Zbog toga se u ovom pismu obraćamo i institucijama ove Države. Vidimo da si samo određene interesne skupine uzimaju za pravo komunicirati i obraćati se nadležnim tijelima kroz javne natpise i priopćenja. Gospodo iz Vlade, gospodo iz nadležnih Ministarstava te Grada Zagreba; mi svoja prava hoćemo i moramo štititi. Ukoliko je potrebno, za svoja prava ćemo ustrajati na svim pravnim instancama u Republici Hrvatskoj, ali i sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Dosta smo šutjeli na objede i javno targetiranje nas kao kriminalaca. Imamo svoja prava kao i svaki drugi navijač kluba i to nam nitko ne može i ne smije oduzeti. U suprotnom, ulazimo u prostor opasnih presedana koji će za posljedicu imati i kaljanje ugleda Republike Hrvatske kao demokratske države, članice Europske Unije.

S poštovanjem,

Mario Paponja
Damir Žigrović
Mate Tokić
Mario Primorac"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider