Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat za Dinamo

Antolić i Peternel više nisu dio uprave Dinama: Izbačena četiri člana iz Mamićeve struje

Održana je sjednica Izvršnog odbora Dinama na kojoj su donesene važne odluke.

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, odlučio je Izvršni odbor hrvatskog nogometnog prvaka na sjednici održanoj u srijedu.

Nakon susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa između Dinama i Lokomotive, održana je sjednica Izvršnog odbora maksimirskog kluba. Na sjednici je bilo sedam od 13 članova nakon što su šestorica u priopćenju objavili kako neće prisustvovati.

Svakako najvažnija je vijest da je Izvršni odbor većinom glasova donio odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora koji stupa na snagu 8. ožujka.

Dinamo je u svojem priopćenju objavio i kako je Amra Peternel "razriješena dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba".

Dinamo isključio tri člana

Iz Dinama su poručili i kako se članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju iz članstva kluba jer su djelovali protivno ciljevima kluba i nisu poštovali Statut i druge opće akte kluba.

"S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova Skupštine iz redova najboljih povjerenika. Razlog navedene odluke je njihovo evidentno protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub," navodi se.

Krešimir Antolić VIDEO Kraj Antolića u Dinamu! Podnio je ostavku, a u klub ulazi legendarni Vatreni? divider

Iz Dinama su objavili kako su u protekla dva dana 74 člana kluba podnijela kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

Šest članova ne želi sudjelovati u radu Izvršnog odbora

Izvršni odbor kluba broji 13 članova, no šestorica (Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština, Damir Zorić) se nisu pojavila već su objavila priopćenje u kojem navode kako nisu željeli "sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba."

Dinamo - Lokomotiva Dinamo nakon produžetaka svladao Lokomotivu i prošao u polufinale Kupa divider

"Skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo," navodi se u njihovom priopćenju.

Dodajmo kako će se idućeg tjedna održati i Skupština kluba kada bi se trebali birati novi članovi uprave i izvršnog odbora Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider