Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
presudio londonski derbi

Iza jednog od najboljih bekova svijeta "krije" se mračna priča: Tragedija mu promijenila život

Marcos Alonso slovi za jednog od najbolji lijevih bekova svijeta uz Marcela, Jordija Albu, Davida Alabu, Benjamina Mendyja i Alexa Sandra.

Marcos Alonso slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolac Marcos Alonso postao je jedan od najboljih bočnih igrača u engleskoj Premierligi, a mnogi smatraju i na svijetu. Lijevi bek Chelseaja minulog je vikenda presudio Arsenalu u londonskom derbiju asistiravši Pedru za prvi pogodak i golom u samoj završnici za 3:2. Alonso je jedan od najomiljenijih igrača u londonskom klubu, no iza današnjeg uspjeha stoji jedna tužna, ružna priča.

Prije nego ga je Antonio Conte doveo u Chelsea gdje se Alonso predstavio svijetu, Španjolac je proživljavao teške nogometne godine u Boltonu, kada mu se i dogodila tragedija koja mu je obilježila život zauvijek.

Slava mu udarila u glavu

Krenimo ispočetka. Alonso je prošao omladinsku školu Real Madrida, u kojem je duboki trag ostavio njegov djed Marcos Alonso Imaz, koji je uz bok Alfreda Di Stefana, legende Reala, osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Europe. Njegov otac Marcos Alonso Pena igrao je za Atletico i Barcelone tijekom svoje karijere. Naravno, odmah su očekivanja bila visoka kada je mladi Alonso bio u pitanju i već je kao tinejdžer postao velika zvijezda u Realu. Slava mu je nažalost udarila u glavu.

Alonso je upoznao čari noćnog života u Madridu, zbog čega ga je Najprije Pellegrini udaljio s treninga prve momčadi, a potom ga je Jose Mourinho poslao u Real Madrid B. Alonso je odgovorio potezom da napušta Real i odlazi u engleski Bolton 2010. godine.

Njegova prva sezona u Boltonu bila je katastrofalna, a upisao je svega devet nastupa. Na samom kraju sezone, znajući da neće igrati u idućoj utakmici, Alonso je odlučio "skoknuti" do Madrida zajedno s 22-godišnjom djevojkom, bratom Miguelom i dvojicom drugih prijatelja. Posjetili su poznati noćni klub Buda, u kojem su često dolazile zvijezde Reala.

Odveo djevojku u smrt

U sitnim noćnim satima Alonso je odlučio sjesti za volan svog BMW-a i to je bila najgora odluka u njegovom životu. Pri brzini od 112 kilometara na sat izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u zid. Na mjestu je preminula njegova djevojka, dok su on, njegov brat i prijatelji prošli s lakšim ozljedama. Naknadno je otkriveno da je u krvi imao 0.93 posto promila alkohola u krvi tu večer.

Alonso je izbjegao kaznu zatvora, te je dobio 61 tisuća eura novčanu kaznu i ostao je bez vozačke dozvole na tri godine i četiri mjeseca. Taj događaj okrenuo je njegov život i učinio ga čovjekom kakav je danas.

U Fiorentini je proveo tri godine, a onda ga je 2016. Conte doveo u Chelsea. U obje je sezone pod Conteom bio jedan od najvažnijih igrača u momčadi, a to je nastavio biti i pod Mauriziom Sarrijem, novim menadžerom Chelseaja u ovoj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider