Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
splitska hobotnica

Sjajni vratar izludio Osijek, velika greška Hajduka koji ga je olako otpisao: "Obranio je moguće i nemoguće"

U Hajduku nije dobio priliku kakvo je tražio, pa se otisnuo u Lokomotivu i dogurao do vrata reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiva je u ludom raspletu izborila drugo mjesto HNL-a i kvalifikacije za Ligu prvaka. U posljednjem kolu na Gradskom vrtu pobijedili su Osijek, a jedan od najzaslužnijih bio je 24-godišnji vratar Ivo Grbić.

''Mislim da se niti jednom igraču nema što zamjeriti jer smo dali sve od sebe. Ne znam što reći, njihov je vratar obranio sve, i moguće i nemoguće, lopta jednostavno nije htjela još jednom u gol'', rekao je nakon utakmice stoper Osijeka Ante Majstorović.

Doista, nema toga što Grbić nije povadio, od udarca Mile Škorića s pet metara, dalekometnog pokušaja Pilja, pa do voleja Ndockyta s 10-ak metara. Da nije bilo njega, drugo mjesto bi vrlo vjerojatno osvojio Osijek.

Neredi u Osijeku Epilog sinoćnjih nereda u Osijeku: Osam policajaca ozlijeđeno, jedna osoba privedena divider

Grbić je svojim dobrim predstavama došao i na radar Zlatka Dalića, koji ga je uvrstio na prošireni popis, posljednji prije nego je koronavirus odgodio reprezentativne akcije.

Grbić je u Lokomotivi dvije godine, a stigao je s puno veće pozornice – iz Hajduka u kojem je ponikao i prošao omladinsku školu. Međutim, ovaj rođeni Splićanin nikad nije dobio pravu priliku na svom terenu, a Hajduk se baš i nije potrudio da ga zadrži kada mu je istjecao ugovor.

Grbić je nekoliko puta javno govorio o tome; o frustracijama jer nikako nije dobivao priliku što je bio i glavni razlog njegova odlaska. Željenu minutažu pronašao je u Lokomotivi gdje je pod Goranom Tomićem postao ponajbolji vratar lige i kandidat za reprezentaciju. Iz današnje perspektive jasno je da je Hajduk olako otpisao sjajnog vratara.

gol expired Barcin predsjednik ''presjekao'' priče oko Messija, ali i Neymara te najavio buduće zvijezde divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider