Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestok okršaj

Epilog sinoćnjih nereda u Osijeku: Osam policajaca ozlijeđeno, jedna osoba privedena

Iz osječke su policije obavijesti javnost o epilogu sinoćnjih izgreda kad stadiona NK Osijek.

Neredi u Osijeku (Foto: GOL.hr)

Galerija

Kako je GOL.hr kasno sinoć izvijestio s mjesta događaja, nakon dramatičnog poraza Osijeka od Lokomotive na Gradskom vrtu došlo je do neželjenih scena. Bijesni domaći navijači pokušali su, razočarani nekim odlukama sudaca te odlukom HNS-a o zabrani prisustva gledatelja na tribinama, provaliti na stadion.

Goran Tomić U Osijeku utučeni, u Lokomotivi znaju što slave: Jednu pobjedu udaljeni od skupina Europske lige!

Tada je došlo do žestoke reakcije policije te stampeda okupljenih među kojima je bilo žena i djece. Svjedoci događaja tvrde kako je policija možda ipak prežestoko reagirala. Danas je PU osječko-baranjska izdala sljedeće priopćenje:

''Jučer, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, odigrana je nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek iz Osijeka i Nogometnog kluba Lokomotiva iz Zagreba bez nazočnosti gledatelja.

Nogometnu utakmicu na videozidu, ispod istočne tribine stadiona pratilo je oko 2000 gledatelja. Tijekom odigravanja utakmice, u više navrata navijači su neprimjereno skandirali te koristili pirotehnička sredstva. Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona. Prilikom toga su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce), pa je zbog toga, prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno. Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira, prema toj skupini navijača policijski službenici su uporabili sredstva prisile.

Iz navedene skupine jedna je osoba privedena u službene prostorije, uz uporabu sredstva prisile tjelesne snage te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Provodimo daljnje mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.''

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati