Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koristio se suzavac

Neredi u Osijeku nakon poraza u presudnoj utakmici: Nastao stampedo u kojem su se našla i djeca

Posljednje kolo HNL-a završilo je neželjenim scenama podno istočne tribine stadiona Gradski vrt.

Neredi u Osijeku (Foto: GOL.hr)

Galerija

Osijek je na domaćem terenu izgubio u presudnoj utakmici posljednjeg kola HNL-a, pa je Lokomotiva osvojila drugo mjesto i izborila kvalifikacije za Ligu prvaka.

Poraz nije najbolje sjeo dijelu navijača Osijeka koji su pokušali ući na teren. Policija je na to reagirala suzavcem, što je izazvalo stampedo.

Goran Tomić U Osijeku utučeni, u Lokomotivi znaju što slave: Jednu pobjedu udaljeni od skupina Europske lige!

U svemu tome našlo se, kako doznajemo, i nedužnih žrtava poput djece i žena, također prisutnih na gledanju utakmice pored stadiona Gradski vrt.

Velik broj navijača došao je pogledati utakmicu na velikom ekranu ispred stadiona jer se odlukom HNS-a igralo bez gledatelja. Gorak poraz i ljutnja na odluke Saveza zbog kojih Osječani nisu mogli na svoj stadion u odlučujućoj utakmici dobili su tako neželjenu kulminaciju.

Euforija se pretvorila u očaj i sukob s policijom koja je poprilično žustro reagirala na navijače u Wilsonovoj ulici. Trebala je to biti povijesna noć za NK Osijek, ali bit će to na kraju samo propuštena prilika koju će dugo pamtiti. Kao i odluke HNS-a koje nisu išle u njihovu korist.

Može li Lokomotiva do 3. pretkola LP koje joj (najmanje) donosi izravan plasman u skupine EL?

Nastavi čitati

Nastavi čitati