Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Imamo kvalitetu, ali..."

Stručni komentator Dnevnika Nove TV o šokantnom porazu Hrvatske: "Nije realnost da izgubiš devet razlike"

Reporter Stipe Antonijević razgovarao je s Ivicom Obrvanom, stručnim komentatorom Dnevnika Nove TV.

Hrvatska rukometna reprezentacija neugodnim porazom od Egipta otvorila je Svjetsko prvenstvo. U prvom kolu skupine G Kauboji su zaleđeni na minus devet što je ishod koji nitko nije mogao ni zamisliti, pa tako ni stručni komentator Dnevnika Nove TV Ivica Obrvan.

"Visok je poraz, naravno da je iznenadio sve, ne toliko poraz nego razlika. Događa se to u sportu, Egipat je jedna sjajna reprezentacija koja zadnjih par godina igra na visokom nivou, polufinalisti su prošlih Olimpijskih igara. Nije nam ništa polazilo od ruke, ni obrambeno ni napadački. Na našu nesreću, ispalo je visokom razlikom i nikako se ne bih složio s nekim razmišljanjima da je to naša realnost. Realnost je da možda izgubiš, ali nije realnost da izgubiš s devet razlike", naglasio je Obrvan u razgovoru s reporterom Stipom Antonijevićem.

"Egipćani su nas sjajno zatvarali i napravili razliku"

"Igrao sam puno takvih utakmica kad te ništa na njoj ne ide od ruke, obrana je pokušavala, stalno smo kasnili, mijenjali obrane, najviše golova primili na postavljenu obranu, a samim time ni golmani nisu imali svoj dan. Događaju se i te stvari s golmanima, to su Dinu Slaviću i Dominiku Kuzmanoviću debitantski nastupi, a Mate Šunjić je bio bolestan. Svi skupa su trebali dati veći doprinos, nažalost nisu", rekao je Obrvan.

Gdje je sve bio problem u hrvatskoj igri?

"Kad tako izgubite, imate se za što hvatati. Onako kako sam vidio utakmicu, igrali smo previše individualno, nismo ni u jednom trenutku imali dva vanjska igrača, previše radilo individualno. Sjajno su nas zatvarali i onda su napravili svoju najveću razliku."

"Teško ćemo se dočepati četvrtfinala"

Slijedi utakmica protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su u prvom kolu svladale Maroko.

"Mi smo tu apsolutni favoriti, sve osim naše uvjerljive pobjede bi bilo veliko iznenađenje", istaknuo je stručni komentator Dnevnika Nove TV.

Na kraju je Obrvan osjetio potrebu još nešto reći:

"Gledajte, ova ekipa sigurno ima kvalitetu, ali ono što je sada jasno je da ćemo se vrlo teško dočepati četvrtfinala. Ono što mi moramo staviti kao prioritet svi je da sve utakmice odigramo maksimalno, da se s Danskom proba ići na pobjedu što možda neće biti dovoljno, ali može se vrlo lagano dogoditi da i deveto i 10. mjesto dobiju vizu za kvalifikacije za Olimpijske igre, a to će se dobivati kroz bodovno stanje ovih preostalih utakmica. Svaki gol, svaki bod je bitan i to moramo imati na umu."

Tablice omogućuje Sofascore

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider