Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Došlo je do zasićenja"

Kolumnist portala gol.hr Ivica Medo o Bjeličinom otkazu: "Mislim da je to sporazumni dogovor"

Nakon dvije godine Osijek je razriješio Nenada Bjelicu s dužnosti sportskog direktora i trenera.

Nenad Bjelica više nije trener Osijeka.

Samo dan nakon pobjede protiv Hajduka (2:1) u derbiju 7. kola SuperSport HNL-a u Gradskom vrtu, predsjednik Ferenc Sakalj razriješio je Bjelicu dužnosti trenera i sportskog direktora.

U priopćenju osječkog kluba nije objavljeno je li do raskida ugovora došlo na štetu kluba ili pak Bjelice, a evo što kaže dugogodišnji kroničar domaćeg nogometa Ivica Medo:

"Mislim da je to sporazumni dogovor. Dala se šansa Bjelici, da je to bio dogovor s predsjednikom u četiri oka, da se oprosti s pobjedom u jednom od dva derbija. Izgubio je protiv Dinama, ali je pobijedio Hajduk i mislim da je njeumu sada lakše dobiti otkaz", rekao je Medo pa dodao:

Rastanak s Osijekom bio je neizbježan?

"Došlo je do zasićenja, do sukoba i nekog razrješenja na ovaj način", rekao je.

Podsjetimo, problemi u Osijeku na na relaciji između Bjelice i Uprave na vidjelo se izašli krajem prošle sezone kada je sada već bivši trener jasno prozvao čelne ljude kluba.

gol expired Kamo će Bjelica i tko sjeda na klupu Osijeka? Kolaju dva kandidata, a moguć je i as u rukavu divider

"Klub nije samo trener, igrači, navijači, klub su i strukture kluba koje bi po meni mogle biti puno puno bolje i puno puno jače u ovoj borbi s protivnikom puno jačim od sebe", kazao je Bjelica.

Sada je potpuno jasno da nakon svega Bjelica i Uprava nisu pronašli zajednički jezik. Unatoč tome što je Bjelica kao trener radio povijesne rezultate.

Bjelica postao velika očekivanja pa razočarao

U svojoj prvoj sezoni, odmah je osvojio drugo mjesto u prvenstvu kao prvi trener Osijeka koji je to ostvario. U prošloj sezoni, njegov Osijek, u žestokoj borbi za titulu, završio je na 3. mjestu, tek 3. put u povijesti kluba.

U 87 utakmice je upisao 49 pobjeda i samo 15 poraza, a Gradski vrt napušta s prosjekom od gotovo 2 boda po utakmici. Samo je u Dinamu od svih svojih klubova imao bolji prosjek.

gol expired Kamo će Bjelica i tko sjeda na klupu Osijeka? Kolaju dva kandidata, a moguć je i as u rukavu divider

"Nakon dvadesetak godina Osijek je nešto značio u hrvatskom prvenstvu. Prva sezona je bila bolja od očekivanja. Mislim da je Bjelica, na neki način, žrtva te svoje prve sezone", objašnjava Medo pa dodaje:

"To je samo išlo u pad. Dogodilo se ono što se Bjelici često događa. On u prvoj sezoni nadmaši očekivanja, porastu očekivanja, a onda dolazi do stagnacije, pa i pada. Tako je završila suradnja koja je za osječki klub obećavala mnogo, mnogo više", zaključio je kolumnist portala gol.hr.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider