Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijena mu raste

Ivanušec oduševio Nizozemce: Jedva ga čekaju u dresu Feyenoorda, ali ističu i jednu manu

Luka Ivanušec sinoćnjim hat-trickom protiv Astane oduševio je Nizozemce koji pokušavaju dovesti hrvatskog reprezentativca.

Luka Ivanušec (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Dinamo je prošao kroz Astanu 4:0 u drugom pretkolu Lige prvaka na Maksimiru i osigurao si lagan posao u Kazahstanu.

Dominantni su bili Modri cijelu utakmicu, trebalo je preko pola sata da otključaju mrežu vratara Čondrića, ali kada su zabili prvi, golovi su krenuli padati kao na traci.

Lionel Messi VIDEO Pogledajte što se dogodilo na utakmici Intera kad je Messi zamijenjen divider

Najviše pažnje dobio je Luka Ivanušec koji je maestralnu partiju okrunio hat-trickom. Nakon utakmice navijači Feyenoorda zazivali su dolazak Ivanušca, a ubrzo su se raspisali i njihovi mediji, rekli bi da je Ivanušec postao glavna zvijezda tamošnjih sportskih rubrika.

Nizozemski Rijmond.nl, za koji piše nizozemski Srbin Kristijan Plazonja, napisao je veliku analizu Ivanuščeve igre i istaknuo puno prednosti našeg krilnog napadača.

Izdvajaju polivalentnost i tehničku potkovanost

"Pozicija lijevog krila najviše mu odgovara, ali može igrati i na poziciji desetke ili lažnog napadača. Njegove brojke u drugom dijelu sezone stvarno su impresivne. On zapravo nije krilo koje se drži linije, već netko tko puno uvlači prema sredini terena", opisao je Plazonja Ivanušca, pa dodao:

Milan Borjan Borjana dočekale salve zvižduka u Mostaru, evo što je rekao o navijačima nakon utakmice divider

"Ima izvrstan prvi dodir, voli igrati s loptom u nogama, stvarno je tehnički potkovan igrač. Lako stvara prostor za svoj udarac, najviše se voli izvući na desnu nogu i gađati daljnji kut."

Ivanušca vide u Feyenoordu kao zamjenu za Oussamu Idrissija koji se vraća s posudbe u Sevillu.

"Može biti vrlo važan tijekom tranzicije, ali kao i Idrissi, može operirati i na malom prostoru. Može stvoriti dobru priliku za šut i iz mjesta", tvrde Nizozemci.

Igor Bišćan Bišćan zadovoljan partijom i pobjedom Modrih: "To je igra koju želim, možemo još bolje“ divider

Lošu statistiku u Europi vide kao manu

Ipak, ističu jednu manu u Lukinoj igri, ili pak statistici.

"Prošle sezone Ivanušec je zabio 13 puta, ali to je bilo sve u svojoj zemlji. U Ligi prvaka, i kvalifikacijskoj i grupnoj fazi, brojke su: 0 golova, 0 asistencija. Njegova statistika u Ligi prvaka i s reprezentacijom nije baš impresivna. Kao ni njegova igra", istaknuo je Plazonja.

Očito da je Ivanušec velika želja kluba iz Rotterdama, navodno je Feyenoord ponudio nešto malo više od osam milijuna eura za dinamovca što nije zadovoljilo upravu Modrih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider