Legendarna desetka Vatrenih Zvonimir Boban u akciji je spašavanja posrnulog talijanskog velikana Milana, i kako pišu tamošnji mediji, baš Ivana Rakitića želi u redovima crveno-crnih. Možda već i ove zime, jer je Raketa u Splitu još jednom ponovio da u katalonskom divu ne želi grijati klupu.

''Moja želja je pobijediti. Ja sam takav i ne mogu biti miran i da jednostavno kažem hvala vam na svemu, hvala vam na ugovoru, drago mi je što sam tu u Barceloni, što mogu prošetati gradom i baš vam je lijepo more. Ne, ja to ne mogu'', izjavio je Ivan Rakitić.

Boban je u Milano već doveo Antu Rebića. Nakon sedam kola, tek su 13. na tablici i traže se nova pojačanja. Kao korak prema odlasku iz kluba tumači se Rakitićeva poruka Barceloni s reprezentativne stanke.

''Želim biti u Barceloni da igram, a ne da budem samo dio momčadi. Ako vidimo da to ne može, onda ćemo ponovno analizirati sve'', jasan je bio hrvatski veznjak.

Trener Valverde zamijenio ga je 22-godišnjim Nizozemcem Frenkiejem de Jongom, a preskup je da bi sjedio na klupi. S druge strane, 31. godišnjeg Rakitića rado bi vidjeli i u redovima velikog rivala milanskog Intera. Licitira se i s prelaskom u bogati Manchester United, koji bi bolje mogao platiti njegove vještine.

''Imam sreću što imam fantastičnu obitelj, ženu djecu, koja kad stignem doma može izvući tu pozitivu snagu da brzo zaboravim pa mogu prijeći preko toga. Jednostavno sam željan nogometa, da dam sve od sebe, borim se, bacam se i isprljam kako treba'', pojasnio je Rakitić.

Dok Raketa važe ostati ili otići, zainteresirani klubovi važu imaju li dovoljno novca jer za Rakitićevo ime na dresu. Kako pišu španjolski mediji, Barceloni će morati istresti ni manje ni više nego 40 milijuna funti.