Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalić želi najbolje

Maksimir ili Rujevica? ''Ako već mijenjaju, onda neka bude Poljud. Bolja je atmosfera, himna, sve''

Od ponedjeljka navečer traju nagađanja kako posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. Vatreni neće igrati u Rijeci, već u Zagrebu. Primarni razlog je kapacitet stadiona Rujevica od osam tisuća mjesta, što neće biti ni približno dovoljno da zadovolji interes svih onih koji će htjeti uživo pogurati Vatrene do Eura. Iz HNS-a za sada - šute.

Hrvatska na Maksimiru (GOL.hr)

Vijest da bi Maksimir od Rujevice mogao preuzeti domaćinstvo utakmice Hrvatske i Slovačke nije se dopala predsjedniku Rijeke, ali ujedno i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog Saveza - Damiru Miškoviću.

"Promjena domaćinstva, koliko sam upoznat, nije bila tema formalnih ili neformalnih razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a, a osobe iz Saveza zadužene za organizaciju utakmice najavile su svoj dolazak u kamp HNK Rijeka u ponedjeljak ili utorak idućega tjedna. Prije HNS-a, prvi operativni posjet stadionu u Rijeci već su obavili predstavnici slovačkog nogometnog saveza i UEFA-e."

Unatoč Miškovićevim tvrdnjama, nikoga ne bi trebalo iznenaditi da u Savezu preispituju svoju jednoglasnu odluku iz srpnja o Rujevici kao domaćinu utakmice sa Slovacima. Dva su razloga za to - prvi je činjenica da se, za razliku od srpnja, sada zna da će to biti i odlučujuća utakmica za plasman Vatrenih na Euro. Drugi je, nastavno, taj što na Rujevicu stane nešto više od osam, a na Maksimir nešto više od 35 tisuća navijača.

gol expired Mišković zatečen glasinama o Hrvatskoj i Slovačkoj na Maksimiru: ''Reprezentacija pripada svim građanima'' divider

"Ništa nam ne preostaje nego da šutimo i molimo. Nevjerojatno koja je zavrzlama oko te utakmice. Zašto su nam obećavali nešto ako neće izvršiti? Ja nemam pojma", rekao je Nevenko iz Rijeke, ali ne msile svi isto.

"Ako će već mijenjati stadion, onda bolje neka idu na Poljud, a ne na Maksimir. Mislim, jesam iz Rijeke i sve, ali ako neće na Rujevici, bolje da su na Poljudu nego gore. Bolja je atmosfera, užarenije je sve, himna, sve. Puno je bolje", mišljenja je Josip.

Dan nakon utakmice s Mađarskom na Poljudu, pojavila se informacija da su se, oduševljeni atmosferom, sami igrači složili da u slučaju neuspjeha u Cardiffu, upravo Split bude domaćin odlučujućeg dvoboja sa Slovacima. Izbornik Dalić tada je tu priču demantirao, ali i poslao znakovitu poruku.

gol expired Zašto HNS seli Vatrene u Zagreb? Rijeka se treba žrtvovati, upozorenje za Dalića divider

"Nismo baš točno komentirali što i kako, ali ako igraš neku utakmicu koja ti odlučuje o nečemu, onda moraš tražiti najbolje uvjete, onda moraš tražiti najbolju publiku, onda moraš tražiti najbolji teren, onda moraš tražiti - najbolje 100 tisuća ljudi!", rekao je Zlatko Dalić prije nekoliko dana.

Pametnom dosta. Planira li ili je već Savez uputio zahtjev UEFA-i o zamjeni grada domaćina, od utorka ujutro bezuspješno pokušavamo saznati od izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića. Ni u UEFA-i nisu ništa rječitiji, na naše mailove poput Kustića - ne odgovaraju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider