Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
40 milijuna fanatika

Ivanković izazvao euforiju u Iranu i otkrio zašto se ne misli vratiti u Dinamo

Branko Ivanković osvojio je 4. naslov državnog prvaka u trenerskoj karijeri...

Branko Ivanković (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Siguran je da će Vatreni proći skupinu na Svjetskom prvenstvu, a u Dinamo se nema baš nikakve želje vratiti. Otkrio nam je to Branko Ivanković nakon što je osvojio 4. naslov prvaka u svojoj karijeri. U Iranu je stigao do druge uzastopne titule i još jednom izazvao euforiju goleme vojske Persepolisovih navijača.

Najpoznatiji varaždinski nogometni profesor uživa u jednomjesečnom odmoru nakon što je ponovno oduševio vojsku od 40 milijuna Persepolisovih navijača i pokorio konkurenciju u iranskom prvenstvu.

"40 milijuna fanatičnih navijača, 40 milijuna nogometnih zanesenjaka kojima je nogomet doručak, ručak, večera na dnevnoj razini", kaže Ivanković.

I to svih dobi i spolova?
"Nema tu razlike! Od djeda i bake do klinaca 6,7 godina. Ja sam sretan da mogu raditi u jednom takvom ambijentu koji te potiče, koji te motivira i koji ti daje jednu dodatnu energiju i snagu za rad."

Ipak,koliko god uživao u svojim iranskim uspjesima, titula prvaka 2007. s Dinamom je i dalje najdraža.
"Zato jer je meni prva, pa usudio bih se reći zadnja Dinamova euforična. U otvorenom autobusu smo išli praktički u špaliru, jer ljudi su iz Maksimira išli na Jelačić plac pješke. Uz onaj poznati slogan: 'Izađite na balkone, pozdravite šampione!' Što je bilo fascinantno. Prelijepo, prelijepo", prisjetio se bivši trener Dinama.

No bez obzira na te lijepe uspomene, u Maksimir se nema namjeru vraćati. Jer se tamo, kako ističe, treneri ne cijene.
"Ja cijelo vrijeme govorim da je trenerski kadar u Hrvatskoj izuzetno kvalitetan. Naravno, ima nas boljih i manje dobrih. Zaslužuju podršku, zaslužuju strpljenje."

I zato na povratak u HNL uopće ne pomišlja. No, puno je optimističniji kada pričamo o nastupi Dalićevih Vatrenih u Rusiji.

"Očekujem prolaz grupe, vjerujem u izbornika, vjerujem u reprezentaciju. Mislim da ćemo to napraviti na jedan vrlo uvjerljiv način, a onda je sve otvoreno."

Ono što je jedino sigurno jest to da Ivanković ostaje u Persepolisu. Potpisao je novi dvogodišnji ugovor, a najesen će lovit naslov u azijskoj Ligi prvaka. Lani je stigao do polufinala, a u kolovozu ga očekuje četvrtfinale.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider