Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživa u mirovini

Bivši Vatreni upozorava Talijane: "Oršić je opasan, ali pazite se još jednog igrača"

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Strinić najavio je utakmicu Lige prvaka Milan - Dinamo

Ivan Strinić i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Nakon što su srušili Chelsea na otvaranju Lige prvaka u Maksimiru, nogometaši Dinama večeras igraju u gostima kod Milana u sklopu 2. kola elitnog klupskog natjecanja.

Imat će hrvatski prvak glasnu podršku na tribinama San Sira, očekuje se nekoliko tisuća navijača, što je oglasilo crvenu uzbunu kod talijanske policije, koja se priprema za utakmicu visokog rizika.

No pripremaju se i talijanski mediji za dolazak zagrebačke momčadi. Ne bi li prikupili što više informacija, raspituju se, zovu hrvatske nogometaše koji su nosili dres Rossonera, pa su tako stigli i do bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Strinića.

gol expired Talijanima "drhte ruke" zbog Mislava Oršića, a jednu utakmicu posebno pamte divider

Umirovio se bivši hajdukovac u 33. godini života, a posljednja utakmica u karijeri bila mu je ona finale Svjetskog prvenstva 2018. godine protiv Francuske. No ovog puta fokus je bio na Dinamu, a Strinić se odmah pohvalio zanimljivim podatkom:

"Znate li da nikad nisam izgubio protiv Dinama? Tri pobjede i tri remija s Hajdukom"; otkriva Strinić za La Gazzettu dello Sport pa dodaje kako Milan nikako ne smije podcijeniti Dinamo.

Pamti suradnju s Čačićem

Prisjetio se suradnje s Antom Čačićem koji ga je zvao u hrvatsku nogometnu reprezentaciju za Europsko prvenstvo 2016. godine:

"Sigurno će pripremiti utakmicu u detalje. Sjećam se beskrajnih video analiza protivnika i utrošenih sati na taktičke treninge. Ispali smo te godine u osmini finala od Portugala", rekao je pa otkrio na što Milan mora biti oprezan:

gol expired Talijani u strahu zbog BBB-a: Širi se poseban e-mail poslan navijačima Milana divider

"Nemaju što izgubiti i to su dokazali pobjedom protiv Chelsea, ali isto tako prije par godina protiv Atalante. Na papiru, ako Leao i njegovi suigrači odigraju kako znaju, nema brige, ali nikad ne reci nikad".

Izdvojio četiri igrača Dinama

Strinić je posebno izdvojio jednog dinamovca, Mislava Oršića:

"On je jako dobar. Pazite i na Martina Baturina, deseteku, playmakera s odličnim dodirom i po običaju tu je Bruno Petković. On jako dobro poznaje Italiju, igrao je u Bologni i Trapaniju", kazao je pa napomenuo da Talijani posebnu pažnju trebaju posvetiti još jednom igraču:

"Od ostalih igrača, treba obratiti pažnju na Ademija, kapetana, startera na utakmici Italije i Sjeverne Makedonije", zaključio je.

Tablica Liga prvaka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider