Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči uzvrata

Rakitić se veseli povratku na Maksimir: "Jedanaesterac protiv Dinama? Nije bilo dvojbe"

Ivan Rakitić najavio je uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige između Dinama i Seville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak od 18:45 nogometaši Dinama i Seville igraju uzvratni susret play-offa osmine finala Lige prvaka na rasprodanom Maksimiru, a uoči utakmice Ivan Rakitić dao je intervju za klupsku televiziju.

U prvom susretu igranom na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan Sevilla je slavila s 3:1, a bivši hrvatski nogometni reprezentativac i kapetan andaluzijske momčadi postigao je pogodak s bijele točke u 13. minuti susreta.

"Nisam imao dvojbe oko izvođenja kaznenog udarca. Pomoćnik mi je rekao prije utakmice 'Ivane, ako bude jedanaesterac, ti ga izvodiš', a ja sam samo kratko rekao 'da'", kazao je Rakitić.

Nakon dugo vremena Raketa se vraća na Maksimir, na kojem je odigrao mnoštvo utakmica u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

"Lijepo je igrati na stadionu gdje je započelo moje putovanje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. To je jako lijepo i drago mi je što imam priliku predstaviti Hrvatima svoju momčad, Sevillu", zaključio je.

Što Dinamu treba za prolaz u osminu finala?

Za prolaz u osminu finala Europske lige Dinamu je potrebna pobjeda od tri gola razlike, a eventualnom pobjedom od dva gola razlike izborili bi produžetke. Minimalna pobjeda, remi ili poraz Dinamu donose ispadanje iz Europe.

Inače, Sevilla je već pet puta igrala protiv klubova s ovih prostora, a zanimljivo je kako nikad nisu izgubili na gostovanju.

Pobijedili su dva puta, Dinamo i podgoričku Mladost, dok su tri puta remizirali - jednom protiv Rijeke na Rujevici i dva puta protiv slovenskog Maribora.

Dinamo bez Ademija i Ivanušeca

Nažalost, Dinamo ne može računati na tri nogometaša za ključni dvoboj, kapetana Arijana Ademija, Luku Ivanušeca te Dinu Perića.

Ademi je napustio teren nakon samo deset minuta igre u susretu 24. kola Prve HNL između Dinama i Lokomotive na Maksimiru, dok je Ivanušec zbog ozljede trbušnog zida propustio i prvi dvoboj šesnaestine finala Europske lige.

Za ovu utakmicu Dinamo je rasprodao sve ulaznice, što znači da će na Maksimiru biti oko 9500 navijača, a od toga će biti 400 gostujućih navijača koji stižu iz Španjolske.

  • Ivan Rakitić se veseli povratku na Maksimir.
  • Željko Kopić ne može računati na Arijana Ademija i Luku Ivanušeca.
  • Dinamo je rasprodao sve ulaznice za uzvratni dvoboj Europske lige protiv Seville.
  • Na Maksimir stiže 400 gostujućih navijača.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider