Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška ozljeda?

Dinamo bez tri važna igrača dočekuje Sevillu: Posebno zabrinjava ozljeda Ivanušeca

Za uzvratnu utakmicu Europske lige protiv Seville nema Ademija, Ivanušeca i Perića kod Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak od 18:45 nogometaši Dinama i Seville igraju uzvratnu utakmicu play-offa osmine finala Europske lige na rasprodanom Maksimiru, a za utakmicu trener Željko Kopić neće moći računati na tri nogometaša.

Ozlijeđeni su kapetan Arijan Ademi, Luka Ivanušec te Dino Perić.

Zabrinjava ozljeda Luke Ivanušeca

"Izostanak svakog igrača utječe na slaganje momčadi. Perić je igrač koji može pokriti poziciju lijevog stopera, Ademi i Ivanušec su nosioci kvalitete. Oni su srce našeg veznog reda. Sigurno da izostanak takvih igrača nije dobar za nas", rekao je Kopić koji vjeruje da će igrači s klupe zamijeniti prvotimce na pravi način.

gol expired Rezultat gostovanja BBB-a u Sevilli: Prodavačica opisala upad pijanih navijača u trgovinu divider

Inače, kapetan Ademi napustio je teren nakon samo deset minuta igre u susretu 24. kola Prve HNL na Maksimiru (0:0), dok Ivanušec nije nastupio ni u prvom susretu Europske lige igranom u Sevilli.

Navodno je zaradio ozljedu trbušnog zida s kojom je već imao velikih problema, a zasad nije poznato kad bi se mogao vratiti na teren.

Dinamu trebaju tri gola razlike za prolaz

Iako su pružili solidnu predstavu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, nogometaši Dinama na kraju su doživjeli poraz od Seville s 3:1.

Za prolaz u osminu finala Europske lige nogometašima Dinama treba pobjeda od tri gola razlike, dok bi eventualnom pobjedom od dva razlike izborili produžetke. Minimalna pobjeda, remi ili poraz Dinamu odnose ispadanje iz Europe.

Hoće li Dinamo proći Sevillu?

Ukupno glasova:

"Sevilla je momčad koja spada u sam vrh europskog nogometa. Odigrali smo dobru utakmicu, pokazali da imaju određene slabosti u igri, a mogli smo još više iskoristiti neke situacije. Sad imamo veći broj informaciju, jasnu ideju kako im se suprostaviti. Igramo na domaćem terenu, izostanak nekih igrača iskoristit će drugi igrači koji će dobiti priliku", rekao je Kopić za HRT.

Sevilla je već igrala na Maksimiru

Inače, Sevilla je već puta igrala protiv klubova s ovih prostora, a zanimljiv je podatak kako nikad nisu izgubili na gostovanju. Dva su puta slavili, protiv Dinama i podgoričke Mladosti, dok su čak tri puta remizirali.

Također, valja dodati kako su već gostovali na Maksimiru. Bilo je to u sezoni 2016./17. u grupnoj fazi Lige prvaka. Tada su Andalužani na Maksimiru osvojili sva tri boda, a jedini pogodak na utakmici postigao je Samir Nasri.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider