Izbornik Zlatko Dalić još je prije 10-ak dana objavio da se u reprezentaciju vraća Ivan Rakitić. Nakon što je propustio susrete protiv Walesa, Slovačke i Azerbajdžana, Rakitić se vraća za utakmicu između Hrvatske i Mađarske.

Koliko je željan nastupa u nacionalnom dresu Rakitić je pokazao na svom Instagram storyju, kada je jedna od njegovih objava bila fotografija njegovog dresa s brojem 7, ispod kojeg stoji riječ "dana". Točno je tjedan dana ostalo do spektakla na Poljudu, koji će ispunjen do posljednjeg mjesta dočekati Vatrene u pokušaju da izbore Euro.

Poruka Ivana Rakitića
Poruka Ivana Rakitića (Screenshot)

Nakon što su četiri od pet reprezentacija u skupini odigrale po pet utakmica stanje na tablici skupine E kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo kaže: Hrvatska je vodeća s 10 bodova, Slovačka i Mađarska imaju po devet, a Wales je četvrti sa šest bodova.

Prve dvije reprezentacije odlaze na Europsko prvenstvo, a dvije pobjede u razmaku od tri dana vjerojatno bi značile da su Vatreni osigurali nastup na Euru.

Podsjetimo, Ivan Rakitić ispao je iz kombinacija Ernesta Valverdea u dresu Barcelone, pa će za ova dva susreta biti maksimalno fizički spreman i psihički motiviran, što nikada nije dobra vijest za suparnike...

Rezultati by SofaScore