Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Što će Dalić odlučiti?

Povratak Rakitića i mladi Bradarić otvaraju jako delikatna pitanja: Tko će ispasti i kako će Poljud reagirati?

Pred hrvatskom reprezentacijom odlučujuće su utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020.

Ivan Rakitić (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

Ivan Rakitić ostaje u redovima Vatrenih. To je najvažnija informacija koja se može iščitati s izbornikova popisa kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice s Mađarskom i Walesom. Čim je na popisu, znači da se ne namjerava oprostiti.

Nije iznenađujuća jer se već danima spekulira kako su se izbornik Zlatko Dalić i Ivan Rakitić čuli i dogovorili daljnju suradnju. Veznjak Barcelone očito ne namjerava reći zbogom Vatrenima i spreman je biti na dispoziciji Daliću nakon što je propustio posljednja dva okupljanja. To je zaključak koji se nameće sam po sebi.

gol expired Počinje prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska – Mađarska u Splitu divider

Naravno, moguća su iznenađenja, ali vjerujemo da ovaj put neće biti šokova i da će se Rakitić pojaviti na početku minipriprema. No njegovim povratkom otvara se novo delikatno pitanje: tko će istrčati u početnoj postavi na Poljudu protiv Mađarske?

Tko će ispasti ako se Rakitić vrati u prvih 11?

Drugim riječima rečeno, tko će ispasti ako Rakitić bude u udarnoj postavi? I što će biti ako izbornik Rakitića ostavi na klupi? Hoće li to otvoriti novu seriju ljutnje i nepovjerenja? Jesu li se Dalić i Rakitić unaprijed dogovorili kako će u Splitu ući s klupe, a da će protiv Walesa u Cardiffu igrati od prve minute? Tko zna, možda je pao takav dogovor.

Alija Braco Hadžiosmanović (Foto: Screenshot) Kakav Pep, kakav Klopp, sarajevski trener je hit: "Ako si se skinuo s droge, igrat ćeš" divider

Jer Rakitićev povratak u udarni sastav vjerojatno bi značio Vlašićev povratak na klupu. Pitanje je bi li to bilo pametno s obzirom na to da Nikola igra u velikoj formi?

Ni za atmosferu možda ne bi bilo dobro, ipak se igra u Vlašićevu Splitu, gdje navijači očekuju da će igrati. Pitanje je kako bi publika reagirala kada bi shvatila da mladog asa nema u postavi?

Nepozivanje Domagoja Bradarića izaziva polemike

Mislimo da je to legitimno pitanje u kontekstu napetih odnosa između HNS-a i Hajduka, posebice jer bivši igrač Hajduka Domagoj Bradarić nije dobio ni pretpoziv, a mnogi su očekivali da će se naći na glavnoj listi. Dario Melnjak još uvijek ima prednost ispred beka Lillea. Ta je odluka već izazvala dosta žestoke polemike.

gol expired Dalić objavio popis za ključne utakmice Vatrenih: Vraća se Ivan Rakitić! divider

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, čini se da je podosta onih koji ne razumiju taj potez. Teško im je shvatljivo da igrač iz „lige petice“, koji igra i u Ligi prvaka, nije na popisu kandidata, i to na poziciji koja je prilično deficitarna. Dalić je vjerojatno išao po principu da se teško ulazi, ali i teško ispada iz reprezentacije.

Ako Rakitić krene od prve minute u Splitu, Vlašić bi teoretski mogao igrati umjesto Ante Rebića ili Josipa Brekala, koji su najveći kandidati za mjesto desnog krila. Međutim, Daliću neće biti jednostavno ni Rebića ni Brekala poslati na klupu. To se vidjelo već u utakmici u Slovačkoj i Azerbajdžanu.

Vlašić ili Rakitić?

Mnogi su očekivali Brekala, a na kraju je osvanuo Rebić. Jasno je da obojica očekuju da će igrati. Moguće je i da ispadne Bruno Petković. Na njegovu mjestu mogao bi zaigrati Rebić, pa bi se otvorio prostor za Brekala ili Vlašića na krilu.

Cristiano Ronaldo i Franck Ribery (Foto: AFP) Neuništvi Franck Ribery: Zaustavio Ronalda i postao hit, zabio je i sjajan gol divider

Kako sumnjamo da će Dalić mijenjati sustav ili ponovno Vlašića gurati na krilo, čini nam se da će glavno pitanje biti Vlašić ili Rakitić. Jasno, u slučaju da prvotimci iz Trnave budu na raspolaganju, a čini se da će biti.

Luka Modrić dobro se oporavlja i kako stvari stoje, bit će spreman za okršaj s Mađarskom. Marcelo Brozović i Ivan Perišić nemaju problema, zdravi su i orni za igru. Kad je tako, oni su neupitni.

Hoće li Modrić igrati u Walesu?

Jedno je od otvorenih pitanja hoće li Modrić moći odigrati dvije utakmice u tri dana? Real je imao primjedbi na posljednju akciju kada je Modrić igrao u obje utakmice i naposljetku se ozlijedio. Logično je zaključiti da će Modrić igrati protiv Mađarske.

Navijači Partizana sprdali Delije zbog tenka (Screenshot) Ne sprdaju ih samo u Hrvatskoj zbog tenka, Grobari ismijali Delije na derbiju: ''Država cijela zna'' divider

Ta je utakmica u ovom trenutku najvažnija. Ako Hrvatska pobijedi Mađarsku, možda će Dalić poštedjeti Modrića protiv Walesa. To je u ovom trenutku teško predvidjeti. Sve će ovisiti o rezultatu protiv Mađarske.

Kako god, Daliću neće biti jednostavno izabrati tko će istrčati na Poljudu. To je stručno i na neki način „političko“ pitanje. Koga god da postavi, bit će nezadovoljnih. No Dalić je izbornik, on odlučuje, on odgovara i preuzima rizik. Treba mu vjerovati da će izabrati najbolje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider