Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još ima vatre u nogama

Neuništvi Franck Ribery: Zaustavio Ronalda i postao hit, zabio je i sjajan gol

Francuski veteran podsjeća na najbolje dane na početku talijanske epizode...

Cristiano Ronaldo i Franck Ribery (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Franck Ribery napustio je prošle sezone Bayern nakon 12 godina i potpisao za Fiorentinu. Nije odabrao nekakvu egzotičnu destinaciju, čini se da Francuz smatra da još ima što reći i pokazati u najjačim europskim ligama.

Sudeći po početku epizode u Fiorentini, čini se da može. Istina, trenutačno su zadnji, ali vjeruju da se do kraja sezone mogu uključiti u borbu za europske pozicije, a Ribery im je jedan od glavnih aduta. Prema Whoscoredu, 36-godišnji Francuz treći je najbolji igrač momčadi s prosječnom ocjenom 7,08 u prve četiri utakmice.

Navijači Partizana sprdali Delije zbog tenka (Screenshot) Ne sprdaju ih samo u Hrvatskoj zbog tenka, Grobari ismijali Delije na derbiju: ''Država cijela zna'' divider

Fiorentina je loše počela; izgubili su prve dvije utakmice od Napolija i Genoe, ali zatim su s dva remija vratili optimizam. Pogotovo jer je prvi bio protiv Juventusa, a tu se Ribery istaknuo, zanimljivo, jednom obrambenom akcijom.

Igrala se 59. minuta utakmice; Cristiano Ronaldo krenuo je u kontranapad, kada je sleđa stiglo iznenađenje - Ribery se sprintom vratio iz napada i bez faula oduzeo loptu. ''Jeste li vidjeli Riberyja kako igra s 36 godina? Bio je bolji od Ronalda'', ushićen je nakon utakmice bio novi vlasnik Fiorentine Rocco Commisso.

Proživljava renesansu u renesansnom gradu

U sljedećoj i zasad posljednjoj utakmici Fiorentina je šokantno ostala bez pobjede – vodili su 2:0 protiv Atalante, pa su na kraju u 95. minuti primili gol za 2:2.

gol expired Kultni klub gotovo godinu dana neporažen na svojoj Katedrali: Vode u Španjolskoj nakon 14 godina divider

Zbog takvog razvoja događaja ''propao'' je sjajan Riberyjev gol za 2:0 – brzim sprintom, kao u najboljim danima, pobjegao je u kontru i u padu sjajnim udarcem poslao u mrežu preciznu loptu Federica Chiese.

Na žalost po Riberyja i Fiorentinu, ostali su bez prve pobjede, ali zasad su u iskusnom Francuzu dobili pravo pojačanje. Čini se da u kolijevci talijanske renesanse proživljava pravu renesansu; vidjet ćemo može li izdržati cijelu sezonu u ovom ritmu, a pogotovo može li izbjeći ozljede koje su bile česte tijekom njegove karijere.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider