Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spominjali i udbu

Ne sprdaju ih samo u Hrvatskoj zbog tenka, Grobari ismijali Delije na derbiju: ''Država cijela zna''

U beogradskom derbiju Partizan je svladao Crvenu zvezdu.

Galerija Navijači Partizana sprdali Delije zbog tenka (Screenshot) Grobari parkirali policijsko vozilo pored tenka Tenk ispred stadiona Zvezde (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL)

U Beogradu se ove nedjelje igrao jedan od najozloglašenijih gradskih derbija na svijetu. Partizan je s 2:0 pobijedio Crvenu zvezdu na svom stadionu, oko kojeg je opet bilo međusobnih navijačkih obračuna, što je već standardan repertoar nasilja na ovim utakmicama.

Nereda je bilo i na tribini s gostujućim navijačima. Tijekom utakmice dogodio se brutalan obračun policije i Zvezdinih navijača, a na jednoj i drugoj strani zapaljeno je ukupno najmanje pedeset baklji.

Zbog onog famoznog tenka koji je Crvena zvezda postavila ispred svog stadiona uoči utakmice s Young Boysima podiglo se dosta prašine i u samoj Srbiji. Domaći su navijači preko gotovo cijele tribine podigli veliku zastavu kojom su se sprdali s gostima. Grobari su na zastavu stavili taj tenk s obilježjima Zvezde, ali i lik političara, policajca i vojnika uz poruka ''Država cijela zna…''

gol expired UEFA se oglasila u vezi tenka ispred stadiona Zvezde: "To nije problem sve dok ne puca" divider

Aludirali su na čvrste veze tog kluba s državnim vrhom i represivnim aparatom. Zna se da iza ''crveno-bijelih'' stoji aktualni predsjednik Srbije Vučić, koji je, javna je tajna u Srbiji, od Zvezde napravio državni klub. Naravno da se u Partizanu ne mire s takvom koncentracijom moći i utjecaja samo jednog kluba u tamošnjem nogometu, pa su se već dva puta sprdali s tenkom.

Uoči utakmice Zvede u Ligi prvaka protiv Bayerna, kraj notornog su tenka navijači Partizana parkirali staro policijsko vozilo iz davnih dana. Na njemu je pisalo ''Udba'' uz poruku:

''Ispred stadiona kluba koji je osnovala Udba jedino je prirodno da stoji policijsko vozilo! Poklon od partizanovaca.''

Grobari parkirali policijsko vozilo pored tenka Grobari parkirali policijsko vozilo pored tenka

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider