Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čestitke!

Rakitić se upisao u povijesti Seville: "Granice mu ne predstavljaju nikakvu prepreku"

Ivan Rakitić postao je stranac s najviše nastupa u povijesti Seville u pobjedi 3:0 protiv Valladolida.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić (35) odigrao je u nedjelju 291. utakmicu za Sevillu čime je postao stranac s najviše nastupa u 133 godine dugoj povijesti kluba s juga Španjolske.

Rakitić je nastupio u gostujućoj pobjedi od 3-0 nad Valladolidom čime je preskočio bivšeg francuskog napadača Frederica Kanoutea koji je 290 puta nosio Sevillin dres.

Ivo Grbić VIDEO Fenjeraš srušio Atletico Madrid: Težak kiks Ive Grbića odlučio susret divider

"Ivanu Rakitiću granice ne predstavljaju nikakvu prepreku", priopćio je klub na svojoj internetskoj stranici.

Ostvario san

U kolovozu 2021., nekoliko sati prije nego će protiv Getafea odigrati 200. utakmicu za Sevillu, rekao je kako mu je "veliki san" postati stranac s najviše nastupa. Večeras je to i ostvario.

Slavlje igrača Dinama Dinamo munjevitim drugim poluvremenom pomeo nemoćni Šibenik: Moraju se čupati protiv Osijeka i Hajduka divider

Bivši hrvatski reprezentativac je ukupno treći nogometaš Seville po broju nastupa u 21.stoljeću nakon španjolskih igrača Jesusa Navasa sa 647 odigranih utakmica i Andresa Palopa sa 295 nastupa. Izgledno je da će Rakitić, koji ima ugovor do 30. lipnja 2024., prestići Palopa za što mu je potrebno još šest utakmica.

Stigao prvi put 2011. godine

Rakitić je u siječnju 2011. stigao iz Schalkea i na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan se zadržao do lipnja 2014. kada je prešao u Barcelonu. U rujnu 2020. se vratio u Sevillu, a prošli tjedan je u jednom intervjuu izjavio da više ne razmišlja o odlasku te se nada novom ugovoru. Spomenuo je tada da bi nakon igračke karijere nastavio raditi u klubu.

Dion Beljo VIDEO Dion Drena Beljo za Dnevnik Nove TV otkrio zašto je izabrao Bundesligu ispred Dinama divider

"U Sevilli je napravio ogroman profesionalni skok i zasnovao obitelj. Ovo je zauvijek postao njegov dom", priopćio je klub.

Rakitić je uz desnog beka Jesusa Navasa kapetan momčadi.

Lovi finale Europske lige

Sevilla, s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, se pobjedom nad Valladolidom popela na deseto mjesto u prvenstvu. Idući tjedan odigrat će pred svojom publikom uzvratnu utakmicu polufinala Europske lige s Juventusom nakon što je prvi susret u Torinu završio 1-1.

Rakitić, koji od dolaska u Španjolsku gotovo nikada nije bio ozlijeđen, i u Barceloni se bio prometnuo u jednoga od igrača s najviše nastupa. On je, naime, Europljanin s najviše odigranih utakmica za Katalonce ako se izuzmu domaći igrači. Više nastupa od njega imaju samo južnoamerički igrači Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider