Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dominantna predstava

Dinamo munjevitim drugim poluvremenom pomeo nemoćni Šibenik: Moraju se čupati protiv Osijeka i Hajduka

Dinamo je slavio 4:0 protiv Šibenika u 34. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Šibenik Dinamo - Šibenik Baturina i Kvržić +2 Robert Ljubičić

U posljednjem susretu 34. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Šibenik 4:0 dodatno otežavši borbu gostiju za prvoligaški spas.

Golove za Modre zabili su Bruno Petković (31), Luka Ivanušec (54), Martin Baturina (55) i Petar Bočkaj (69).

Dion Beljo VIDEO Dion Drena Beljo za Dnevnik Nove TV otkrio zašto je izabrao Bundesligu ispred Dinama divider

Premda su Šibenčani dva puta svladali Dinamo na Šubićevcu u posljednja dva mjeseca, izbacivši pritom hrvatskog prvak iz Kupa, Modri su očekivano opravdali status favorita. Bila je to sedma Bišćanova utakmica na klupi Dinama pri čemu četvrta pobjeda uz tri remija, a zanimljiv je i podatak kako hrvatski prvak u posljednjih šest utakmica nije primio niti jedan gol.

S druge strane gosti su upisali treći poraz u nizu, te šesti u zadnjih sedam utakmica dodatno otežavši svoju poziciju. Srećom, po Šibenčane u ovom kolu je izgubila i Gorica, pa je njihov zaostatak ostao dva boda.

Ivo Grbić VIDEO Fenjeraš srušio Atletico Madrid: Težak kiks Ive Grbića odlučio susret divider

Prvu priliku imali su gosti u 16. minuti. Amer Hiroš je pucao sa 14 metara, no njegov udarca je blokirao Robert Ljubičić. Dinamo u prvih pola sata nije pokazao previše, no iz prve prave prilike je poveo.

Josip Mišić je u 31. minuti sjajnom loptom pronašao Petkovića, koji je glavom prebacio istrčalog Lovru Rogića. Bio je to njegov 10. pogodak ove sezone u HNL-u.

Pitanje pobjednika riješeno u dvije minute

Do kraja poluvremena više nije bilo golova, no Dinamo je u prvih 10 minuta nastavka razriješio pitanje pobjednika. U 54. minuti je Luka Ivanušec s ruba kaznenog udarca pogodio za 2:0. Samo minutu kasnije bilo je 3:0. Dinamo je "ukrao" loptu na sredini terena i jurnuo u kontru. Ljubičić je sjajno povukao uposlivši Baturinu koji je bio siguran.

Josha Vagnoman VIDEO Pogledajte promašaj godine u Bundesligi: Kako je ovo uopće moguće promašiti? divider

Golijada se nastavila u 69. minuti kada je Bočkaj, tek što je ušao u igru, postigao četvrti gol Dinama. Baturina je dodavanjem preko zadnje linije uposlio Bočkaja koji je mirno pogodio suprotni kut.

Vrlo blizu golu bio je i Moharrami u 86. minuti, no uzdrmao je gredu.

Sastavi:

Tablica Prve HNL:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider